هر آنچه که لازم است درباره شاخص توده بدنی بدانید.

 

شاخص توده بدنی یا BMI عددی ست که میزان چاقی و لاغری افراد را با استفاده از داده های وزن و قد محاسبه می کند. محاسبه bmi  میزان چربی بدن را بطور مستقیم اندازه گیری نمی کند، اما تحقیقات نشان داده اند که مقدار BMI با سنجش مستقیم میزان چربی بدن مرتبط است. مقدار BMI به ما نشان می دهد که آیا در محدوده وزنی نرمال و سلامتی قرار داریم یا نه. البته بر کسی پوشیده نیست که هر شخص با توجه به سن، جنس، میزان فعالیت، اندازه جثه و عوامل دیگر می بایست دارای وزن ایده آل خود باشد، اما از آنجا که محاسبه وزن ایده آل نیاز به محاسبه دقیق و تخصصی دارد، لذا از بی ام آی به عنوان شاخص عمومی برای افراد بالای 18 سال استفاده می شود. نحوه محاسبه آن بسیار ساده است و در بسیاری جاها برای مشخص کردن اضافه وزن و کسر وزن استفاده می‌شود.شاخص توده بدنی از طریق تقسیم وزن فرد به کیلوگرم بر توان دوم (x²) قدش به متر بدست می آید.

آیا شاخص خوبی برای سلامتی است؟

علی‌رغم نگرانی‌ها مبنی بر اینکه BMI به درستی تشخیص نمی‌دهد که آیا یک فرد سالم است، بیشتر مطالعات نشان می‌دهند که خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و مرگ زودرس در افراد با BMI کمتر از 18.5 (“کم وزن”) یا 30.0 یا بیشتر (“چاق” افزایش می‌یابد. ).به عنوان مثال، یک مطالعه گذشته نگر در سال 2017 بر روی 103218 مرگ نشان داد افرادی که BMI 30.0 یا بیشتر داشتند (“چاق”) 1.5 تا 2.7 برابر بیشتر در معرض خطر مرگ پس از یک پیگیری 30 ساله قرار داشتند.مطالعه دیگری بر روی 16868 نفر نشان داد که افرادی که در رده BMI “چاق” قرار داشتند، در مقایسه با افرادی که در رده BMI “عادی” قرار داشتند، 20٪ بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از همه علل و بیماری های قلبی بودند.

محققان همچنین دریافتند افرادی که در رده «کم وزن» و «به شدت چاق» یا «بسیار چاق» قرار داشتند به ترتیب به طور متوسط ​​6.7 سال و 3.7 سال زودتر از افراد در رده BMI «عادی» جان خود را از دست دادند (6Trusted). منبع).مطالعات دیگر نشان داده اند که BMI بیش از 30.0 به طور قابل توجهی خطر ابتلا به مشکلات مزمن سلامتی مانند دیابت نوع 2، بیماری قلبی، مشکلات تنفسی، بیماری کلیوی، بیماری کبد چرب غیر الکلی و مشکلات حرکتی را افزایش می دهد.

علاوه بر این، کاهش 5 تا 10 درصدی در BMI یک فرد با کاهش نرخ سندرم متابولیک، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.با توجه به بیشتر تحقیقاتی که نشان می دهد خطر ابتلا به بیماری های مزمن در میان افراد چاق افزایش می یابد، بسیاری از متخصصان سلامت می توانند از BMI به عنوان یک تصویر کلی از خطر یک فرد استفاده کنند. با این حال، نباید تنها ابزار تشخیصی مورد استفاده باشد.

عوارض شاخص توده بدنی بالا

در ادامه به برخی از مشکلات ناشی از چاقی اشاره می شود.

·         ناباروری: اگر در سن باروری هستید، BMI بالا می تواند منجر به ناباروری شود. اگر قصد بچه دارشدن دارید باید با تغییر در سبک زندگی تان، شاخص توده بدنی تان را کاهش دهید.

·         دیابت نوع ۲: BMI بالا می تواند شما را در معرض ریسک دیابت نوع ۲ قرار دهد. می توان با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و ورزش دیابت خود را کنترل کنید.

·         فشارخون بالا: این عارضه عمدتا با BMI بالا مرتبط است. فشارخون بالا می تواند منجر به مشکلات جدی قلبی-عروقی شود. می توان با پیروی از رژیم غذایی کم سدیم و ورزش این شرایط را کنترل کرد.

·         آرتروز: BMI بالای ۲۵ می تواند با مشکل آرتروز هم همراه باشد. آرتروز موجب درد مفاصل شده و بر توانایی حرکت تاثیر می گذارد.

·         اختلال خواب: BMI بالا می تواند منجر به آپنه خواب شده و ریسک کم خوابی شدیدی را به همراه داشته باشد. آپنه یا اختلال خواب می تواند منجر به مشکلات قلبی-عروقی و کوتاه شدن طول عمر شود.

·         شاخص توده بدنی مقیاسی برای اندازه گیری میزان تناسب وزن نسبت به قد است. این شاخص از طریق حاصل تقسیم وزن بر مجذور قد فرد محاسبه می شود.

آیا با روش های مختلف جراحی لاغری آشنایی دارید؟

 

جراحی لاغری در چند وقت اخیر به یکی از محبوب‌ترین جراحی‌ها بین زنان و مردان تبدیل شده است. این جراحی برای افرادی که در ناحیه شکم چربی و پوست اضافه دارند یک جراحی مناسب محسوب می‏شود، زیرا به بهبود ساختار کلی بدن و همچنین زیبایی ناحیه شکم کمک می‌کند. جراحی شکم انواع مختلفی دارد و متخصص با توجه به شرایط فرد یکی از روش‌ها را انتخاب خواهد کرد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

جراحی لاغری چیست؟

جراحی چاقی برای همه افرادی که دارای اضافه وزن شدید هستند مناسب نیست. ممکن است برای واجد شرایط بودن برای جراحی کاهش وزن، نیاز به رعایت دستورالعمل‌های پزشکی خاصی داشته باشید. شما احتمالاً یک فرآیند غربالگری گسترده خواهید داشت تا ببینید آیا واجد شرایط هستید یا خیر. همچنین باید مایل به ایجاد تغییرات دائمی برای داشتن یک سبک زندگی سالم باشید. ممکن است از شما خواسته شود در برنامه ‌های پیگیری طولانی‌ مدت شرکت کنید که شامل نظارت بر تغذیه، سبک زندگی و رفتار و شرایط پزشکی شما می‌شود. و به خاطر داشته باشید که جراحی چاقی گران است.

عمل اسلیو معده یا گاسترکتومی

این روش از انواع جراحی چاقی کم تهاجمی ترین روش است، عمل اسلیو معده به منظور کوچک کردن معده انجام می شود که در طی آن می توان، تا 80 درصد اضافه وزن افرادی که چاقی بیش از اندازه دارند را کاهش داد.

در این روش معده از اندام های اطراف خود آزاد می شود. و از منگنه های جراحی برای حذف 80 درصد از معده استفاده می شود و معده بسیار کوچکتر می شود. این عمل کمتر از 2 ساعت انجام می شود.

بوتاکس معده

بوتاکس معده یک روش جدید به منظور لاغری می باشد. بوتاکس معده از طریق آندوسکوپی انجام می شود که در این روش سمی به نام بوتولینوم به عضلات معده تزریق می شود. این کار موجب کاهش انقباضات ماهیچه های معده و طولانی شدن زمان تخلیه غذا از معده می شود. در نتیجه، بیمار به سرعت سیر می شود، سطح گرسنگی کاهش می یابد و به مرور زمان کاهش وزن جزئی مشاهده می شود. لازم به ذکر است که بوتاکس معده روش دائمی جهت کاهش وزن نیست و کاملا موقتی می باشد و افرادی که نمی خواهند جراحی بای پس معده را انجام دهند از آن استفاده می کنند.

عمل لاغری بای پس معده

این عمل از روش های قدیمی اما در عین حال رایج است که جزو شناخته شده ترین عمل های لاغری می باشد که به دو صورت انجام می شود. در روش اول که روشی بدون بازگشت است، بخش بالای معده بریده می شود و مری به باقی مانده معده متصل می شود.

بدیهی است که در این روش حجم زیادی از معده کم می شود؛ به طوری که فقط قادر به جای دادن 28 گرم غذا در خود خواهد بود. معده با این اندازه، نه تنها نمی تواند غذای زیادی را در خود جای دهد، بلکه نمی تواند به اندازه گذشته نیز جذب کند.

ضمن اینکه در این روش بخش ابتدایی روده نیز بریده می شود و به معده متصل می گردد؛ کم شدن بخش زیادی از معده و روده منجر به کم شدن میزان هضم و جذب غذا می شود.

این عمل دارای برخی عوارض از جمله سوء تغذیه در نتیجه کاهش جذب ویتامین ها و همینطور ایجاد فتق، سنگ صفراوی، سندروم دامپینگ و … است.

در روش دوم عمل بای پس معده، 80 درصد معده حذف می شود، ضمن اینکه بخش زیادی از روده نیز بریده می شود. از همین رو بخش زیادی از دستگاه گوارش حذف می شود که نتیجه آن کم شدن غذای مصرفی و محدود شدن جذب غذا در بدن است.

رژیم لاغری های روز دنیا را بشناسید

 

همه افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، به این فکر می‌کنند که بهترین روش لاغری کدام است؟ بهترین روش، از نظر افراد مختلف معانی متفاوت دارد. مثلا بعضی از افراد بهترین روش لاغری را سریع‌ترین روش لاغری می‌دانند و برخی دیگر در پی روشی هستند که ماندگار باشد یا سالم‌ به حساب آید و هیچ آسیبی به بدن وارد نکند. در ادامه با انواع رژیم غذایی رایگان آشنا خواهید شد.

رژیم کانادایی

رژیم کانادایی یکی از معروف ترین رژیم های لاغری شامل یک برنامه غذایی 15 یا 13 روزه، شامل غذاهای غنی از پروتئین و کم چرب است که در کوتاه مدت ده کیلو از وزن را کاهش می دهد. گرچه بسیاری از پزشکان رژیم های سریع کاهش وزن را توصیه نمی کنند اما برخی افراد علاقمندند این رژیم را امتحان کرده و در کوتاه مدت وزن کم کنند.

رژیم جنرال موتورز

این رژیم غذایی در سال ۱۹۸۵ برای کارمندان شرکت جنرال موتورز طراحی شده بود که چنین ادعایی تا حدودی رد شده است و گفته می شود شایعه است و منشا اصلی رژیم غذایی جنرال موتورز همچنان ناشناخته است. رژیم جنرال موتورز به هفت روز تقسیم شده است و هر کدام از این روزها قوانین محدود کننده ای درباره گروه غذایی که استفاده می کنید، دارد. برای مثال در روز دوم این رژیم تنها سبزیجات استفاده می کنید و در روز پنجم از شما خواسته می شود تعدادی گوجه فرنگی به همراه مقدار زیادی گوشت بخورید. این رژیم ظاهرا کمک می کند: تنها در یک هفته ۶٫۸ کیلوگرم وزن کم کنید از سموم و ناخالصی های درون بدن خلاص شوید سیستم گوارش را بهبود ببخشید قابلیت چربی سوزی بدن را افزایش دهید طرفداران رژیم غذایی جنرال موتورز می گویند بسیاری از غذاهای موجود در رژیم مانند میوه ها و سبزیجات کم کالری هستند، پس این رژیم کار می کند. رژیم جنرال موتورز با به وجود آوردن کمبود کالری موجب کاهش وزن می شود، یعنی از آنچه در طول روز می سوزانید کالری کمتری دریافت می کنید.

رژیم سم زدایی

رژیم سم زدایی به طور کلی مداخلات غذایی کوتاه مدتی است که برای حذف سموم از بدن طراحی شده است. چنین رژیمی شامل یک دوره روزه داری و به دنبال آن یک رژیم غذایی سخت از میوه ها، سبزیجات، آب میوه ها و آب است. گاهی اوقات سم زدایی شامل گیاهان، چای، مکمل ها و پاکسازی روده یا تنقیه می شود.

کسانی که از این نوع رژیم دفاع می کنند، اطمینان می دهند که با روزه گرفتن به اندام ها آرامش می دهد. کبد را تحریک می کند تا از شر سموم خلاص شود. باعث دفع سموم از طریق مدفوع، ادرار و عرق می شود. گردش خون را بهبود می بخشد و مواد مغذی سالمی را برای بدن فراهم می کند.

منبع: https://www.sira.fit/

مراقبت های لازم بعد از عمل اسلیو معده شامل چه مواردی می شود؟

 

امروزه به دلیل گسترش زندگی ماشینی، مصرف بیش از حد غذاهای فست فودی و عدم تحرک، چاقی و اضافه وزن به یکی از بزرگ ترین مشکلات جوامع تبدیل شده است. به همین دلیل روش های زیادی برای کاهش وزن به وجود آمده است، اما بهترین روش لاغری چیست؟ یکی از روش های رایج برای کاهش وزن، انجام جراحی است که به نسبت داشتن رژیم غذایی و ورزش کردن، سرعت بیشتری برای کاهش وزن دارد. عمل اسلیو معده رایج ترین جراحی لاغری است که امروزه طرفداران زیادی دارد. اما با انجام این جراحی، کار شما تمام نمی شود؛ بلکه باید یک سری نکات و مراقبت های بعد از اسلیو معده را رعایت کنید تا به هدف لاغری خود برسید.

جراحی اسلیو معده چیست؟

لازم می دانیم تا قبل از پرداختن به موضوع مراقبت های بعد از عمل اسلیو، توضیح کوتاها درباره خود جراحی اسلیو بدهیم. اسلیو معده تحت بیهوشی عمومی و به روش لاپاراسکوپی انجام می شود. در طول عمل، جراح لاغری 80% از حجم معده را برش داده و از بدن خارج می کند. در نتیجه این عمل و کم شدن حجم معده، غذای مصرفی فرد و میزان کالری دریافتی وی کاهش یافته و بعد از مدتی کاهش وزن اتفاق می افتد.

مهم ترین مراقبت های بعد از اسلیو معده  

بعد از جراحی اسلیو معده باید سبک جدیدی در زندگی خود پیش بگیرید. برخی از مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی اسلیو معده را در ادامه توضیح می دهیم:

مراقبت از زخم ها

مراقبت از زخم ها را می توان به عنوان اولین مراقبت بعد از اسلیو معده به حساب آورد. بعد از برش دادن معده، جراح لاغری معده را بخیه می زند. برای اینکه احتمال عفونت در محل بخیه به صفر برسد، باید نکاتی مثل شستن و خشک کردن زخم و تعویض پانسمان را رعایت کرد.

تغذیه بعد از عمل اسلیو معده

رعایت رژیم غذایی بعد از اسلیو معده در مراقبت های بعد از اسلیو نقش بسزایی دارد. در هفت روز اول عمل شما باید مایعات فراوانی میل کنید. باید در هفته دوم هم مانند هفته اول مصرف مایعات داشته باشید با این تفاوت که می توانید مایعات پروتئینی را هم به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

در هفت روز سوم و چهارم بعد از عمل شما می توانید در کنار مایعات، غذاهای جامد نرم و پوره شده استفاده کنید. فقط حواستان باشد که حجم غذایتان باید بسیار کم باشد و به مرور حجم آن را کمی افزایش دهید. با پایان هفته چهارم شما می توانید از غذاهای جامد استفاده کنید.

منبع: weightlossurgery.ir

آیا با وظایف یک متخصص اورولوژی آشنایی دارید؟

 اورولوژیست یک پزشک است که متخصص بیماری های دستگاه ادراری و سیستم تولید مثل است.

بیمار ممکن است به این دلیل به یک اورولوژیست ارجاع داده شود که مشکوک به بیماری های مربوط به مثانه، مجرای ادرار، اوره، کلیه و غدد باشد و لازم باشد که آن ها را درمان کند.

در مردان، متخصصین ارولوژی، اختلالات مربوط به اپیدیدیم، آلت تناسلی، پروستات، حنجره بذر و .. را درمان می کنند. اگر به دنبال بهترین متخصص اورولوژیست در تهران هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه

دفع سنگ کلیه همراه با درد بسیار می باشد. شما می توانید برای احساس درد کمتر در این دوران از بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه استفاده کنید. پیش از دفع سنگ تمامی موارد ذکر شده را رعایت کنید و برای اطلاع دقیق از وضعیت خود نزد بهترین متخصص اورولوژی روید. پس از دفع سنگ، آن را نزد پزشک خود ببرید تا با توجه به شناسایی نوع سنگ، مراقبت و تجویزهای بعدی را به شما ارائه دهد. داروهای مورد استفاده برای درمان و دفع سنگ کلیه را می توان بر اساس نقشی که در درمان سنگ کلیه دارند طبقه بندی کرد.

داروهایی که علائمی مانند درد و استفراغ یا حالت تهوع ناشی از سنگ کلیه را تسکین می دهند عبارتند از:

·         مسکن ها

·         ضد استفراغ ها

عمل PCNL توسط متخصص اورولوژی چگونه انجام می شود؟

عمل PCNL یا خروج سنگ های کلیه بدون برش در جراحی -مروزه PCNL درمان طلائی سنگ های بزرگ کلیه و سنگ هایی که به سنگ شکنی جواب نمی دهند، می باشد. PCNL یا خروج سنگ های کلیه بدون برش در جراحی -مروزه PCNL درمان طلائی سنگ های بزرگ کلیه و سنگ هایی که به سنگ شکنی جواب نمی دهند، می باشد.

در چه مواردی باید از روش PCNL برای خارج کردن سنگ های کلیه استفاده کرد

·         سنگ های بزرگ و شاخ گوزنی

·         سنگ های بالای ۵/۱ سانت که در لگنچه هستند

·         سنگ هایی که به سنگ شکنی جواب نمی دهند

·         سنگ هایی که محل اتصال لوله حالب به لگنچه کلیه را می بندند.

چه کارهایی قبل از عمل PCNL باید انجام شود

·         قبل از عمل PCNL شما باید آسپرین و پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را از یک هفته قبل قطع کنید.

·         حتماً انجام یک عکس رنگی یا IVP و یا سی تی اسکن با و بدون تزریق قبل از عمل جهت کمک به خارج کردن بهتر سنگ انجام دهید.

·         قبل از عمل آزمایشات خون کامل از شما انجام می شود.

·         صبح روز عمل در بیمارستان بستری می شوید و ظهر تحت عمل PCNL قرار می گیرید و فردای روز عمل با خروج سوندها مرخص می شوید.

مراقبت های لازم بعد از عمل PCNL

برای بهبودی سریع و جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه باید مراقبت های زیر را به خوبی رعایت کرد:

·         بیمار بعد از عمل، بعد دو یا سه روز در بیمارستان بستری می شود.

·         باید از محل جراحی به خوبی مراقبت کرد و پانسمان آن را به موقع تعویض کرد، با این کار از بروز عفونت در محل برش جلوگیری می شود.

·         برای کاهش درد و پیشگیری از بروز عفونت مصرف داروی مسکن و آنتی بیوتیک الزامی است.

·         پیروی از رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه و بهبودی سریع توصه می شود.

·         بیمار باید بعد از عمل PCNL استراحت کافی داشته باشد و مایعات فراوان مصرف کند.

منبع: https://www.jarahilaqari.ir/

یک متخصص اورولوژی چه وظلیفی می تواند داشته باشد؟

 

بهترین متخصص اورولوژی در تهران متخصصان مهم پزشکی در زمینه مراقبت‌های بهداشتی و مسئول بررسی سیستم اورولوژی شما هستند. تخصص اورولوژیست در زمینه مراقبت‌های بهداشتی ادرار، به این متخصصین برای مردان و زنان به طور یکسان اهمیت می‌بخشد. با این حال، همه اورولوژیست‌ها یکی نیستند. برای شما ضروری است که بدانید چگونه تفاوت بین اورولوژیست خوب و بد را تشخیص دهید.

اندازه سنگ کلیه

اندازه سنگ کلیه ها به ترتیب ۵ میلی متر، ۵ تا ۱۰ میلی متر، ۱۰ تا ۲۰ میلی متر و بیشتر از ۲۰ میلی متر طبقه بندی می شوند. طول میزراه (حالب) بر حسب قد افراد تفاوت دارد، ولی در مورد ۲۵ سانتی متر اتفاق نظر وجود دارد. وقتی سنگ در کلیه تشکیل شد، ۹۰ درصد امکان دفع آن  از میزراه(حالب) وجود دارد. در هنگام دفع سنگ از حالب، درد شدید پهلو (کولیک کلیوی) ایجاد می شود، که تنها راه تسکین درد تزریق مورفین می باشد.

بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه

چندین دارو وجود دارد که می‌توانند بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه باشند. علاوه بر این، داروها می‌توانند برای جلوگیری از سنگ ساز شدن کلیه بیمار استفاده شوند. پزشکان ممکن است مسکن نیز تجویز کنند

نوشیدنی های مفید برای دفع سنگ کلیه

یکی از مشکلات کلیوی رایج سنگ کلیه می باشد که از مواد معدنی و نمکی در دستگاه ادراری تشکیل می شود. یکی از راه هایی که مورد توجه افراد بسیاری قرار می گیرد استفاده از داروهای گیاهی و نوشیدنی های مفید برای دفع سنگ کلیه برای سنگ کلیه می باشد.

عمل واریکوسل و هزینه عمل واریکوسل

هزینه جراحی واریکوسل در افراد مختلف، متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

تخصص و مهارت جراح

کسی که عمل واریکوسل انجام می دهد باید تخصص و مهارت کافی در انجام این عمل داشته باشد. اگر جراح تجربه کافی داشته باشد و تمامی مراحل جراحی را با دقت انجام دهد، بیمار کمتر دچار عوارض جراحی می شود و احتمال بروز خطراتی جدی در حین عمل کاهش می یابد. به همین دلیل دستمزد جراح متخصص و با تجربه بیشتر از یک جراحی تازه کار و بی تجربه است.

اورولوژیست کیست؟

اورولوژیست متخصصی است که بیماری‌های دستگاه ادراری را در مردان و زنان تشخیص داده و درمان می‌کند. او همچنین درمان هر چیزی را که دستگاه تناسلی را در مردان درگیر می‌کند، بر عهده دارد. اورولوژیست‌ها در محیط‌های مختلفی از جمله بیمارستان‌ها، کلینیک‌های خصوصی و مراکز اورولوژی کار می‌کنند.

در بعضی موارد ممکن است به کمک جراحی سرطان را از بین ببرند یا انسدادی در دستگاه ادراری ایجاد کنند. دستگاه ادراری سیستمی است که ادرار را ایجاد، ذخیره و از بدن خارج می‌کند. اورولوژیست‌ها می توانند هر بخشی از این سیستم را درمان کنند، از جمله:

·         کلیه‌ها که برای تولید ادرار مواد زائد را از خون فیلتر و جدا می‌کنند.

·         لوله‌های حالب، که از طریق آنها ادرار از کلیه‌ها به مثانه می‌رسد.

·         مثانه، که یک کیسه توخالی برای ذخیره کردن ادرار است.

·         مجرای ادرار، که از طریق آن ادرار از مثانه به خارج از بدن می‌رود.

·         غدد فوق کلیوی، که در بالای هر کلیه قرار دارند و هورمون‌ها را آزاد می‌کنند.

منبع: https://www.dr-abdo.ir/

بوی بد دهان به چه دلیلی به وجود می آید؟ روش های درمان و کنترل آن

یکی از رایج ترین مشکلاتی که همه افراد جامعه با آن مواجه می شوند، بوی بد دهان است. این امر می ‌تواند به یک احساس ناخوشایند و حتی خجالت‌ آور تبدیل شود. از آنجایی که این مسئه به یک مسئله مهم برای افراد تبدیل شده است، باید عواملی که به بوی بد دهان منجر می ‌شوند را بشناسیم تا بتوان اقدام به درمان کرد. در این مقاله همچنین، بررسی می‌ کنیم که چگونه درمان‌ های ارتودنسی ممکن است تاثیری بر بوی دهان داشته باشند و اینکه آیا این تاثیرات مثبت یا منفی هستند.

علت بوی بد دهان چیست؟

بوی بد دهان میتواند علل مختلفی داشته باشد که باید به طور جدی پیگیری شوند. در ادامه مهمترین عوامل ایجاد بوی بد دهان، را بررسی می کنیم:

بهداشت ضعیف دهان و دندان ها

بهداشت ضعیف دهان و دندان به ویژه برای کسانی که تحت درمان ارتودنسی قرار دارند، می ‌تواند مهم ترین علت بوی بد دهان باشد. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به تمیز کردن مواد غذایی به دام افتاده در دندان‌ ها کمک می ‌کند و از تشکیل پلاک دندان جلوگیری می‌ کند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن علاوه بر اینکه به بوی بد دهان منجر می ‌شود، باعث خشک شدن دهان نیز می ‌شود. خشکی دهان می‌ تواند بوی نامطبوعی ایجاد کرده و به تشدید مشکل بوی بد دهان منجر شود.

بیماری پریودنتال

بیماری پریودنتال هنگامی ایجاد می ‌شود که پلاک‌ های دندان پس از تشکیل شدن نادیده گرفته شوند. این پلاک ‌ها تبدیل به تارتار می‌ شوند و باعث تحریک لثه ‌ها می ‌شوند. تارتار می‌ تواند فضاها و فاصله‌ های کوچکی بین دندان‌ ها و لثه‌ ها ایجاد کند که باعث جمع شدن مواد غذایی و باکتری ‌ها و ایجاد بوی بد دهان می ‌شود.

مشکلات مربوط به سینوس ‌ها، گلو یا دهان

مشکلاتی مانند عفونت‌ های سینوس، ترشحات بخش خلفی بینی، برونشیت مزمن، عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی یا تحتانی می ‌توانند دلیل بوی بد دهان باشند. علاوه بر این، سنگ‌ های لوزه نیز می ‌توانند منبع بوی بد دهان باشند، زیرا باکتری ‌ها روی آنها تجمع می کنند و بوی نامطبوعی ایجاد می ‌کنند.

چگونه می توان بوی بد دهان را کنترل کرد؟

·         مسواک زدن و نخ دندان کشیدن

·         استفاده از دهانشویه بدون الکل

·         شستشوی زبان

·         عدم مصرف غذاهایی که بوی قوی دارند

·         استفاده از دمنوش های معطر

·         پیشگیری از خشکی دهان

·         غرغره کردن آب نمک

·         مراقبت از دندان ‌های مصنوعی و نگهدارنده‌ ها

·         مراجعه به دندانپزشک

·         تعویض 2 ماه یکبار مسواک

چگونه می توان هزینه ارتودنسی دندان را کاهش داد؟

ارتودنسی دندان یک درمان به نسبت طولانی مدت در حوزه دندانپزشکی است که به درمان ناهنجاری های دندان ها و فکین می پردازد. ارتودنسی یک راه حل به نسبت گران برای زیبا شدن دندان ها است و به همین دلیل خیلی از افرادی که کاندیدای این درمان هستند نیز با آگاه شدن از هزینه آن، قید درمان را می زنند. عوامل مختلفی بر هزینه ارتودنسی دندان تاثیرگذار هستند و همینطور با راهکارهایی می توان هزینه ارتودنسی را مدیریت و کاهش داد.

در این مقاله قصد داریم تا به طور خلاصه، مهم ترین روش های کاهش هزینه ارتودنسی را به شما معرفی کنیم.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت ارتودنسی

·         سن و سال بیمار

·         نوع و شدت ناهنجاری دندان

·         دستگاه ارتودنسی انتخاب شده برای درمان

·         نوع پوشش بیمه بیمار

·         متخصص ارتودنسی انتخاب شده

·         مکان جغرافیایی مطب دندانپزشکی

با چه روش‌ هایی می توان هزینه ارتودنسی را کاهش داد؟

درست است که ارتودنسی دندان یک روش گران و پر هزینه برای اصلاح طرح لبخند به حساب می آید. اما اگر به مزیت ها و آینده ای با درمان آن به دست می آوریم فکر کنیم، متوجه می شویم که هزینه این درمان می ارزد. در ادامه مقاله، راه حل هایی برای کاهش این هزینه بیان می کنیم.

مقایسه قیمت

با جستجو در اینترنت و مقایسه قیمت‌ ها، متخصص ارتودنسی را پیدا کنید که هزینه مناسبی را ارائه می ‌دهد.

مشورت با افراد متخصص

می توان با مطب متخصصان ارتودنسی که در شهر شما فعالیت دارند تماس بگیرید و هزینه ارتودنسی دندان را به ظور تقریبی از آنها جویا شد. مشورت با افراد متخصص می‌ تواند به شما راهنمایی کاملی در انتخاب بهترین گزینه ارائه دهد.

ارجاع ار دندانپزشک عمومی

از دندانپزشک عمومی خود بخواهید که شما را به بهترین متخصص ارتودنسی ارجاع دهد که هزینه‌ های مناسبی را ارائه می ‌دهد. این ارجاع می‌ تواند به شما در پیدا کردن متخصص مناسب کمک کند.

پرداخت به صورت اقساطی

بعضی از متخصصان ارتودنسی امکان پرداخت درمان ارتودنسی به صورت اقساطی را برای بیماران فراهم کرده اند. این روش می ‌تواند تخفیفات ویژه‌ ای برای شما ایجاد کند.

مراجعه به مراکز دولتی و دانشکده های دندانپزشکی

ممکن است به هر دلیلی امکان مراجعه به متخصص ارتودنسی شخصی را در مطب نداشته باشید. در این شرایط می توانید به مراکز دولتی و یا دانشکده های دنددانپزشکی مراجعه کنید که هم هزینه کمتری دریافت می کنند و هم هزینه‌ های متناسب با بودجه‌ های مختلفی ارائه می ‌دهند.

چگونه از بوی بد دهان جلوگیری کنیم؟

 

بوی بد دهان یکی از مسائل مهم در زندگی روزمره ما و در ارتباط با افراد دیگر است که به طور انکار نشدنی در زندگی ما تاثیرگذار است. از آنجایی که همه ما حداقل یکبار با این مسئله ناخوشایند بوی بد دهان مواجه شده ایم، در این مقاله قصد داریم تا درباره مهم ترین علت هایی که باعث ایجاد این مشکل می شوند و همچنین روش های رفع آن صحبت کنیم.

مهم ترین علل بوی بد دهان

·         بهداشت ضعیف دهان و دندان (مهم ترین علت بوی بد دهان)

·         سیگار کشیدن

·         مصرف غذاها و نوشیدنی ها با بوی قوی

·         خشکی دهان

·         مشکلات مربوط به سینوس ‌ها، گلو یا دهان

·         بیماری پریودنتال

·         برخی از بیماری ها مانند ریفلاکس معده و دیابت

برای رفع بوی بد دهان چه کارهایی می توان انجام داد؟

برای جلوگیری از ایجاد بوی ناخوشایند دهان، می ‌توانید به موارد زیر توجه کنید:

مسواک زدن و نخ دندان را جدی بگیرید: همواره دندان‌ های خود را دقیق و به طور منظم با مسواک بشویید و از نخ دندان برای تمیز کردن فضاهای میان دندان ‌ها استفاده کنید.

از دهانشویه بدون الکل استفاده کنید: برای از بین بردن میکروب‌ها و باکتری‌ها در دهان، از دهانشویه ‌های بدون الکل استفاده کنید.

شستشوی زبان: زبان خود را به دقت و با استفاده از خمیر دندان یا برس‌های زبان تمیز کنید. بسیاری از باکتری‌ها در سطح زبان پنهان می‌ شوند و با تمیز کردن آن‌ ها می‌ توانید بوی بد دهان را کاهش دهید.

اجتناب از غذاهایی که موجب بوی بد دهان می شوند: تا جای ممکن از خوردن غذاها و نوشیدنی‌ های با بوی قوی مثل سیر و پیاز خودداری کنید و به جای آن‌ها، میوه‌ها و سبزیجاتی که سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند را به برنامه غذایی‌ خود اضافه کنید.

استفاده از دمنوش‌های معطر: از دمنوش‌هایی مانند چای سیاه، چای سبز و جعفری تازه برای تازگی دهان و کاهش بوی بد دهان استفاده کنید.

پیشگیری از خشکی دهان: مصرف آب به میزان کافی و جلوگیری از خشکی دهان می ‌تواند به کاهش بوی بد دهان کمک کند.

استفاده از آب نمک برای شستشوی ته حلق: غرغره کردن با آب نمک می ‌تواند باکتری ‌ها را در ته حلق کاهش دهد و بوی بد دهان را کاهش دهد.

مراقبت از دندان ‌های مصنوعی و نگهدارنده‌ ها: دندان‌ های مصنوعی را به طور منظم تمیز کنید تا از تجمع باکتری ‌ها و بوی نامطبوع جلوگیری کنید.

مراجعه به دندانپزشک: هر شش ماه یکبار برای چکاپ و مشاوره دندانپزشکی مراجعه کنید تا مشکلات دهانی خود را به موقع شناسایی و رفع کنید.

 

عمل جراحی پروستات چگونه است

 

یکی از بیماری های شایع در بین مردان ، بیماری پروستات است. انواع بیماری پروستات که در سایت ایران عسل به آن اشاره شده است. یکی از راهکارهایی که با آن به درمان پروستات می پردازند ، جراحی است. جراحی پروستات عوارض زیادی دارد که یکی از آن ها تاثیر بر عملکرد جنسی در مردان می باشد.

مراقبت های بعد از جراحی پروستات در خانه

-          در منزل به طور مرتب راه بروید، تحرک بدنی داشته باشید و از نشستن طولانی مدت (بیش از دو ساعت) خودداری کنید.

-          هنگام دفع زور نزنید و با رعایت رژیم غذایی نظیر سبزیجات و میوه جات و یا با مصرف ملین طبق نظر پزشک، از بروز یبوست جلوگیری کنید. رژیم غذایی شما معمولی خواهد بود، مگر اینکه پزشک تان نظر دیگری داشته باشد.

-          مایعات زیادی بنوشید (8 تا 10 لیوان) تا ادرار رقیق شود. از آب، چای کمرنگ، آب کمپوت (سیب، گلابی، آناناس) استفاده کنید و برای مدتی از آبمیوه های خام استفاده نکنید. از مصرف غذاها و نوشابه های محرک سیستم عصبی مثل کافئین (قهوه و نوشابه سیاه) و الکل خودداری کنید.

-          مرتب با ورزش هاش پرینه مثل جمع کردن و شل کردن عضلات باسن و ایستادن و نشستن، عضلات ناحیه باسن را تقویت کنید (10 بار در ساعت). هر روز دوش بگیرید و برای تسکین ناراحتی ناحیه پرینه، از لگن آب گرم طبق نظر پزشک استفاده کنید.

-          هنگام ادرار کردن جریان ادرار را قطع و وصل کنید. این کار به تقویت اسنفگترها و کنترل ادرار کمک می کند.

-          تا مدتی ممکن است بی اختیاری ادرار داشته باشید. این امری طبیعی است. بنابراین نگران نباشید. این نوع بی اختیاری مدتی طول می کشد و به مرور برطرف خواهد شد.

-          هشت هفته بعد از جراحی مجاز به فعالیت جنسی هستید. در صورت ناتوانی جنسی از مشاوره پزشک کمک بگیرید.

برای چه کسانی باید جراحی پروستات انجام گیرد؟

-          افرادی که دچار بزرگی خوش خیم غده پروستات هستند و این امر موجب عفونت های عود شونده ادراری در ان ها شود.

-          افرادی که مشکل بزرگی پروستات ان ها باعث بروز ادرار خونی (هماچوری) شده است.

-          افرادی که بزرگی پروستات در ان ها باعث ایجاد فشار بر روی مثانه شان شود و در نتیجه به نارسایی کلیه منجر شود.

-          افرادی که بزرگی پروستات در ان ها سبب مشکلات ادراری همچون شب ادراری و… شود به طوری که فعالیت های روزانه ان ها را دچار اختلال کند.

جراحی پروستات چه عوارضی دارد؟

عمده ترین و شایع ترین عوارض بعد از عمل جراحی پروستات بی اختیاری در ادرار و ناتوانی در نعوظ است. همچنین این جراحی ممکن است عوارض و خطرات دیگری نیز به همراه داشته باشد:

تغیرات ارگاسمی: بیمار پس از جراحی نیز همچنان لذت جنسی و ارگاسم را تجربه خواهد کرد ولی دیگر مایع منی ترشح نمی شود.

نا باروری: به دلیل انکه غده ی پروستات وظیفه ی ترشح مایع حاوی پروستات را در بدن اقایان دارد، پس از جراحی پروستات و با برداشته شدن این غده، بیمار قدرت باروری خود را از دست می دهد.

تغیر طول الت تناسلی: با خارج کردن غده ی پروستات مجرای پیشاب نیز کمی کوتاه تر می شود که این امر ممکن است سبب کوتاه تر شدن الت تناسلی نیز بشود.

صفحه قبل 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 صفحه بعد
<-blogads->