آیا امکان دارد در زمان ارتودنسی کرونا بگیریم؟

 یکی از راه های رسیدن به لبخندی جذاب، انجام ارتودنسی روی دندان ها است. ارتودنسی دندان ها علاوه بر جنبه زیبایی که دارد؛ همچنین یک نقش درمانی ایفا می کند و به رفع بعضی از مشکلاتی مانند اختلال در تکلم بیماران، اختلال در هضم غذا و… می پردازد.

مزایای شگفت انگیز ارتودنسی به این موارد محدود نمی شود و با کمک این درمان می توان سطح بهداشت دهان و دندان های بیمار را تا حد زیادی بالا برد و از ایجاد مشکلاتی مانند پوسیدگی های دندانی جلوگیری کرد اما باتوجه به شرایط کنونی احتمال ابتلا به بیماری کرونا در زمان ارتودنسی وجود خواهد داشت.

محدودیت های دندانپزشکی در زمان کرونا

در این دوره با توجه به ریسک بالایی که نسبت به ابتلا به بیماری کرونا وجود دارد، بهتر است در این دوره تنها در مواقع ضروری به کلینیک های دندانپزشکی تردد کرد. موارد اورژانس دندانپزشکی شامل مواردی هستند که برای بیمار بسیار آزاردهنده شده اند و در روند نرمال زندگی بیمار اختلال به وجود آورده اند.

نکات قابل توجه دندانپزشکان در دوره کرونا

دندانپزشکان نقش بزرگی در عدم انتقال بیماری کرونا در محل کار خود بر عهده دارند. آن ها لازم است که یک سری نکات و اصول را رعایت کنند تا از انتقال احتمالی بیماری کرونا به دیگران جلوگیری شود. بعضی از این نکات عبارتند از:

·         دندانپزشک موظف است که ابزار و لوازم دندانپزشکی را به خوبی ضدعفونی و تمیز کند و بعد از انجام ضدعفونی، آن ها را به خوبی بشوید.

·         لازم است که او پیش از انجام درمان و پذیرش بیمار، شرح حال کاملی درباره سلامت بیمار بگیرد.

·         دندانپزشک باید پیش از شروع درمان، بیماران را تب سنجی کند تا از سالم بودن آن ها مطمئن شود.

·         دندانپزشک موظف است که از لوازم و ابزار محافظت فردی مانند ماسک، دستکش لاتکس، گان، عینک و… استفاده کند.

·         کارکنان کلینیک های دندانپزشکی باید در صورت مشاهده هرگونه علامت خطرناک که می تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد، محل کار خود را ترک کنند و در منزل استراحت کنند.

نکات قابل توجه مراجعین کلینیک های دندانپزشکی در دوره کرونا

بیماران و همراهان بیمار می توانند با رعایت نکات زیر، نقش خود را در پیشگیری از انتقال کرونا ایفا کنند:

·         لازم است که بیمار و همراه او از لوازم حفاظت فردی مانند ماسک، شیلد، عینک و دستکش استفاده کنند.

·         تعداد همراهان بیمار از یک نفر بیشتر نباشد تا از ایجاد ازدحام و شلوغی در کلینیک جلوگیری شود.

·         بیماران جز در موارد اورژانسی نباید به مطب های دندانپزشکی مراجعه کنند.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

لمینت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟

لمینت ها یک سری پوسته های نازک هستند که کاملا متناسب با شکل و ویژگی های دندان های هر شخص به صورت کاملا منحصر به فرد برای او ساخته می شوند. برای ساخت این پوسته ها، مواردی مورد استفاده قرار می گیرند که رنگ های طبیعی و نزدیک به رنگ خود دندان دارند.

در این نوع درمان، پزشکان قادرند که مواردی مانند رنگ، ظاهر، اندازه و طول هر دندان را تغییر دهند تا فرد تحت درمان، لبخندی گیراتر و جذاب تر داشته باشد.

انواع لمینت دندان چگونه هستند؟

حال که دانستید لمینت دندان چیست، لازم است تا با انواع لیمنت دندان نیز آشنا شوید که عبارتند از:

·         لمینت سرامیکی

·         لمینت کامپوزیتی

هر دوی این لمینت ها در واقع ترکیبی از چند لایه ی بسیار نازک سرامیکی، اما فوق العاده مستحکم هستند که می توانند به نوعی جایگزین مینای دندان انسان شوند.

موارد مصرف لمینت های سرامیکی

·         از لمینت های سرامیکی برای مواردی همچون دندان هایی که نیاز به ترمیم و زیبا نشان دادن دارند و دچار پوسیدگی و تغییر رنگ شده اند استفاده می شود.

·         برای بستن گپ و فاصله های ایجاد شده در میان دندان ها از این روش استفاده می نمایند.

·         جهت ترمیم دندان هایی که به صورت جزئی دچار به هم ریختگی شده اند.

·         از این لمینت ها می توان جهت ترمیم و بهبود ظاهر دندان هایی که به اصطلاح شکسته اند یا لب پر شده اند نیز بهره برد.

·         در جهت ترمیم دندان های افرادی که به صورت مادرزادی لک دار بوده اند استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب لمینت دندان

موارد استفاده لمینت های کامپوزیتی

·         ترمیم بد شکلی های دندانی در افراد

·         ترمیم تغییر رنگ ایجاد شده در دندان ها

·         بستن فاصله های بسیار جزئی که در بین دندان ها وجود دارند.

·         اصلاح و درمان ترک دندان و شکستگی های جزئی در آن ها

·         در درمان شکستگی های جزیی لبه ی دندان ها نیز از این روش استفاده می کنند.

·         همچنین از لمینت های کامپوزیتی در درمان به هم ریختگی های خفیف تا متوسط دندان ها نیز بهره می برند.

مدت زمان انجام لمینت دندان به طور میانگین چقدر است؟

اگر لمینت را از نوع کامپوزیتی و یا مواد ترمیم کننده اصلاحی انتخاب کرده باشید، این فرآیند در عرض یک روز تکمیل خواهد شد.

اما اگر برای دندان هایتان لمینت های سرامیکی را برگزیده باشید، فرآیند آن بین 4 تا 7 روز طول می کشد و این مورد به این دلیل است که زمانی باید صرف ساخت آن لمینت ها در آزمایشگاه میشود.

منبع: https://www.chalava.ir/

تمیز کردن گردنبند طلا

طلا علاوه  بر ارزشی که دارد بیشتر برای زیبایی بخشیدن به بدن ما استفاده می شود. اما این زیبایی تنها زمانی جلوه می کند که به طور مرتب و منظم طلاهای خود را تمیز کنیم. با توجه به اینکه گردنبند ها بیشتر و زودتر از گوشواره و انگشتر کثیف می شوند و درخشش خود را از دست می دهند در این مقاله درباره نحوه تمیز کردن گردنبند طلا اطلاعاتی در اختیارتان قرار خواهیم داد.

جواهرات طلا خود به خود لکه دار نمی شوند ولی کدر شدن طلا بر اثر برخی عوامل امکان پذیر است. در اغلب اوقات و مخصوصا در خانم ها، استفاده مداوم از مواد آرایشی شیمیایی، انوع ادکلن ها و یا مرطوب کننده های پوست یا سایر کرم ها، موجب کدر شدن طلا و جواهرات دیگر می شود. همچنین شستشوی ظروف با مواد و محلول های پاک کننده در کدر شدن طلا موثر است.

مراحل تمیز کردن گردنبند طلا

در صورتی که گردنبند شما هیچ سنگ قیمتی ندارد و یا چندان روی آن کار نشده است برای تمیز کردن آن مشکل زیادی نخواهید داشت. به راحتی میتوانید گردنبند را داخل یک ظرف پر از آب سرد ریخته و چند قطره مایع ظرفشویی داخل ظرف بریزید و با آرامی گردنبند را تمیز کنید.

اگر گردنبند شما خیلی کثیف است

حتما لازم است که گردنبند دست کم 15 دقیقه در آب خیسانده شود سپس آن را شست.

اگر زنجیر گردنبندتان ضخیم است

اگر گردنبند طلا ظریف دارید تنها کافیست که گردنبد را به آرامی خیسانده و مالش دهید. اما اگر ضخیم بود باید از برس کوچکی مانند مسواک نرم استفاده شود. اما دقت کنید که برس کاملا نرم باشد تا باعث خراشیده شدن آن نشود.

آب کشیدن گردنبند طلا

قبل از خشک کردن گردنبند حتما آن را زیر آب سرد قرار دهید تا کاملا از کف و مواد پاک کننده پاک شود. اگر زنجیر یا گردنبند شما فرورفتگی و برآمدگی زیادی دارد حتما به مدت یک دقیقه با آب سرد گردنبند را بشویید.

خشک کردن گردنبند

بهتر است که بعد از شستشوی کامل و ملایم گردنبند طلا آن را سریع با یک دستمال یا حوله نرم و لطیف خشک کنید. حوله ها یا دستمال هایی که پرز دارند یا چسپندگی ایجاد میکنند میتوانند باعث سایش گردنبند شوند بنابراین از آن ها استفاده نکنید. استفاده از پارچه ها یا حوله های میکروفایبر میتواند در این خصوص موثر باشد. استفاده از میکروفایبر باعث درخشان تر شدن جواهرات شما میشود.

منبع: https://www.asby.ir/

ارتودنسی دندان از داخل

ارتودنسی دندان از داخل یا ارتودنسی لینگوال از ارتودنسی های نامرئی است و برای کسانی مناسب است که مایل به نمایان شدن بریس ها روی دندان نیستند. در ارتودنسی دندان از داخل، دستگاه ارتودنسی در پشت دندان ها نصب شده که به آن ها بریس های پشت دندانی یا زبانی نیز گفته می شود. این بریس ها همانند بریس های سنتی هستند با این تفاوت که آن ها به سطح جلوی دندان چسبانده می شوند. ارتودنسی دندان از داخل مشکلات و ناهنجاری های دندان را بدون جلب توجه اطرافیان، برطرف می کند.

میزان درد در ارتودنسی دندان از داخل

یکی از عواملی که باعث می شود افراد همواره از اقدام به درمان طفره رفته و از انجام آن سر باز بزنند، درد و ناراحتی است. درد جزء جدانشدنی درمان ارتودنسی است. اعمال نیرو به دندان ها سبب می شود که دندان ها به جایگاه اصلی خود بازگردند. در ارتودنسی معمولی فشار زیاد بوده و درد بیشتری احساس می شود. در ارتودنسی دندان از داخل چون میزان فشار وارد شده به دندان ها کمتر است، دندان ها این امکان را دارند تا راحت تر جا به جا شوند. این امر سبب بهبود روند ارتودنسی شده و نیروی کمتری به دندان ها وارد می شود.

مزایای ارتودنسی زبانی

·         مخفی و پنهان بودن آن. بندرت اتفاق می‌افتد که کسی متوجه وجود این بریس ها در دهان فرد شود.

·         به دلیل ثابت بودن این ارتودنسی، نگرانی در خصوص گم شدن آن وجود ندارد.

·         لازم نیست هر چند هفته یک بار پلاک های جدید تهیه شود.

·         اکثر بزرگسالان و کودکان کاندیدای مناسبی برای استفاده از این نوع ارتودنسی هستند.

معایب ارتودنسی پشت دندانی

·         هزینه و قیمت بالا از بزرگترین معایب این ارتودنسی محسوب می شود. دلیل آن، سفارشی بودن بریس ها، دشوار بودن نصب بریس ها در پشت دندان است.

·         تمیز کردن سطح پشت دندان ها و بخش داخلی دهان نیز کار دشواری خواهد بود. جمع شدن مواد غذایی و ایجاد پلاک پشت دندان ها از جمله معایب استفاده از این ارتودنسی است و نیازمند صرف وقت بیشتری است.

·         چون دستگاه ارتودنسی در پشت دندان و جلوی زبان قرار می گیرد، در ابتدای درمان این امر می تواند سبب ایجاد اختلال در گفتار و غذا خوردن شود.

·         این بریس ها می تواند موجب خراش یا ایجاد زخم در قسمت های داخل دهان شده و موجب درد و ناراحتی در فرد گردد.

از آن جا که تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است، روش ها و تجهیزات جدید می تواند این مشکلات را به تدریج از بین برده و سبب راحتی فرد شود.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

بلیچینگ دندان چگونه انجام می‌شود؟

بلیچینگ از جمله حرفه ای ترین خدمات و درمان های دندانپزشکی است، که به کمک آن رنگدانه های غیرطبیعی که بر روی سطح دندانها چسبیده اند را از بین می‌برند. اما نکته جالبی که درباره بلیچینگ وجود دارد این است که، روکش ها و ایمپلنت های دندانی با کمک این روش سفید نمی‌شوند!

روند بلیچینگ دندان کاملا علمی و عملی است. در این روش از هیدروژن پراکساید برای اکسید کردن رنگدانه های غیر طبیعی که روی سطح دندان ها چسپیده اند، استفاده می‌شود. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که دو فرآیند بلیچینگ و سفید کردن دندان ها یک نوع درمان هستند. اما در حقیقت این دو هر چند که به منظور سفید کردن دندان ها هستند، اما تفاوت های زیادی با هم دارند.

سفید کردن دندان تنها یک فرآیند ساده است که سطوح خارجی دندان ها را از لکه ها پاک می‌کند. بیشتر موادی که در سفید کردن دندان ها وجود دارد، درمحصولات بهداشت دهان مانند خمیردندان ها نیز دیده می‌شود. بلیچینگ دندان اما فرآیندی پیچپیده تر است که عملکردی متفاوت و البته بسیار کاربردی تر از سفید کردن دندان ها دارد.

در کل دو فرآیند مختلف بلیچینگ در دسترس هستند:

‌روش خانگی

باید یک جلسه با مطب ارتودنسی خودتان هماهنگ کنید. در این جلسه متخصص ارتودنسی از دندان های بالا و پایین شما با دقت یک قالب می‌گیرد. جلسه بعد، متخصص ارتودنسی به شما قالبی که در جلسه پیش گرفته بود را تحویل خواهد داد. او به شما می‌گوید که چگونه و از چه طریقی دندان های خود را بلیچینگ کنید.

بطور معمول درصد و غلظتی حدود 3 تا 20 درصد از هیدروژن پراکساید در روش بلیچینگ خانگی توصیه می‌شود. یعنی مقداری از هیدروژن پراکساید و سایر مواد بلیچینگ را به اندازه ای که متخصص ارتودنسی به شما می‌گوید را درون قالب گذاشته، سپس دقیقا به همان مدت زمانی که او گفته استفاده می‌کنید.

‌ در مطب دندانپزشکی

یکی از معایب بلیچینگ خانگی این است که در بیشتر موارد به دلیل اشتباه در ترکیب و استفاده از مواد، حساسیت های مختلفی در دندان ها و بافت های دهان ایجاد می‌شود. این روش اما در مطب چون با ابزار حرفه ای صورت می‌گیرد، احتمال آسیب و حساسیت به حداقل می‌رسد. درصد و خلوص هیدروژن پراکساید در این روش چیزی بین 15 تا 44 درصد است.

نکته بسیار مهم: اگر مواد و فرمول های بلیچینگ دندان برای یک مدت طولانی بر روی دندان ها باقی بمانند، تاثیرات بدی بر روی آنها خواهد گذاشت. کمترین پیامد در این وضعیت افزایش حساسیت دندان است.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

روش‌های تقویت مینای دندان

پروسه‌های درمان دندانپزشکی نسبتا هزینه بر هستند، زیرا نیازمند هم تخصص بالا و هم ابزار و مواد خاص و نسبتا گران‌قیمتی برای درمان مشکلات مربوط به دندان هستند. بهترین راه برای اینکه پرداخت چنین هزینه‌هایی را کم کنید این است که بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

در این مقاله 3 روش جهت تقویت مینای دندان ارائه شده است. اگر با این روش‌ها مینا را تقویت کنید، در آینده مشکلات کمتری برای بهداشت دهان و دندان شما به وجود خواهد آمد.

در انتخاب نوع خمیر دندان نهایت حساسیت را داشته باشید

شاید فکر کنید که همه خمیردندان ها از یک فرمول ساخته می‌شوند و دقیقا مشابه هم هستند. همه خمیردندان ها خوب نیستند درنتیجه شما باید در انتخاب خمیر دندان دقت کنید و حساسیت به خرج دهید.

همیشه سعی کنید خمیردندانی را انتخاب کنید که حاوی فلوراید باشد. زیرا فلوراید یک تقویت کننده ذاتی برای تقویت مینای دندان است. خمیردندان هایی که حاوی موارد زیر باشند میتوانند تا حداقل حدود 3 تا 12 درصد از تحلیل رفتن مینای دندان پیشگیری کنند:

·         سدیم کلراید

·         عنصر کلسیم محلول

·         فسفات

·         یون فلوراید

همه مواد بالا مواد معدنی محسب میشوند و مینا هم دقیقا از چنین مواد معدنی تشکیل شده است. زمانی که مینا تحلیل می‌رود یعنی با کمبود مواد معدنی مواجه میشود. استفاده از خمیر دندان های حاوی مواد معدنی بالا به تقویت مینا دندان کمک میکند.

دندان قروچه را درمان کنید

دندان قروچه حالتی است که در آن شخص بدون اینکه متوجه شود به صورت غیر ارادی دندان های خود را روی هم کشیده یا به اصطلاح میسابد. این وضعیت بیشتر در طول شب اتفاق می‌افتد.

در این وضعیت دندان ها فشار زیادی بر روی هم وارد می کنند و به مرور زمان مینای دندان فرسوده می شود. طول دندان نیز کم میشود.

آدامس بجوید، اما… بدون شکر

جویدن آدامس مادامی که بدون شکر باشد نه تنها ضرری برای دندان ها ندارد، بلکه فایده هم دارد. در کل فرآیند جویدن مفید است زیرا باعث افزایش ترشح بزاق میشود. اگر دقیقا پس از مصرف مواد غذایی، آدامس بدون قند بجوید، بزاق دندان ترشح می‌شود. در بزاق،  آنزیم هایی وجود دارند که به جذب کلسیم و فسفات کمک زیادی می‌کنند.

ترشح بزاق میتواند اسید تولید شده ناشی از تجزیه برخی از مواد غذایی در دهان را خنثی کند و ph دهان را در محدوده تعادل نگاه ‌دارد. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که جویدن آدامس بدون قند در مدت 20 دقیقه به پیشگیری از پوسیدگی دندان های شما کمک زیادی میکند.

منبع: https:/www.chalava.ir/

عصب کشی دندان چیست ؟

روت کانال یا عصب کشی (Root Canal) یک پروسه دندانپزشکی است که شامل از بین بردن بخش داخلی و نرم دندان یا پالپ  (pulp) است. پالپ از اعصاب، بافت همبند و عروق خونی ساخته شده است كه به رشد دندان كمک می‌كند. در بیشتر موارد، دندانپزشک عمومی یا متخصص اندودنتیست عصب کشی را تحت بی حسی موضعی انجام میدهند.

عصب کشی دندان هنگامی انجام می‌شود که پالپ دندان آسیب ببیند و یا دچار التهاب و عفونت شود. حتی اگر پالپ یا مغز دندان از بین رفته باشد و یا در اصطلاح مرده باشد، بخش بالایی دندان یا همان تاج می‌تواند کماکان دست نخورده باقی بماند. از بین بردن پالپ دندان آسیب دیده یا آلوده، بهترین روش برای حفظ ساختار دندان‌ها است.

علل عمده صدمه به پالپ شامل موارد زیر است:

·         پوسیدگی عمیق به دلیل عدم رسیدگی و درمان سوراخ ها و حفرات دندان

·         انجام چندیدن پروسه درمانی دندانپزشکی روی یک دندان

·         بروز ترک در دندان

·         وارد شدن آسیب و تروما به دندان

شایع ترین علائم پالپ دندانی که آسیب دیده است عبارت اند از:

·         احساس درد متوسط تا شدید در دندان

·         تورم و احساس گرما در لثه ها

عصب کشی دندان چگونه انجام می‌شود؟

1.      بی‌حسی

دندانپزشک مقدار کمی از داروهای بی حسی را روی لثه شما در نزدیکی دندان آسیب دیده قرار می‌دهد. حین تزریق بی حس کننده ها ممکن است احساس درد جزئی و یا احساس سوزش داشته باشید، اما این حس به سرعت خواهد گذشت.

2.      برداشتن پالپ دندان

وقتی دندان شما بی حس می‌شود، متخصص اندودنتیست یا دندانپزشک عمومی در قسمت بالای دندان شکاف کوچکی ایجاد می‌کند. هنگامی که پالپ آلوده یا آسیب دیده در معرض دید قرار گیرد، متخصص با استفاده از ابزارهای ویژه‌ای به نام فایل دندانپزشکی (files)، آن را به دقت برمی‌دارد.

3.      آنتی بیوتیک ها

پس از برداشتن مغز و پالپ دندان، دندانپزشک ممکن است قسمت باز شده را با یک آنتی بیوتیک موضعی پوشش داده تا عفونت ایجاد شده را سرکوب کند. پس از تمیز کردن و ضد عفونی شدن کانال ها، دندانپزشک دندان را با خمیر سیلر و ماده ای لاستیک مانند پر می‌کند.

4.      پر کردن موقتی

دندانپزشک با پر کردن شکاف کوچکی که در قسمت بالای دندان در همان ابتدای عصب کشی ایجاد کرده بود بصورت موقتی آن را مهر و موم می‌کند. آن ها به کمک سیلانت سوراخ ها و درز ها را مسدود میکنند تا کانال از آسیب ناشی از بزاق در امان بماند.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

زخم‌ها و عفونت دهان

زخم‌ها و عفونت دهان انواع مختلفی داشته که در دهان و یا اطراف آن به وجود می آید. در بیشتر مواقع این زخم‌ها خفیف بوده و به صورت خود به خودی بهبود می‌یابند، اما گاهی ممکن است نشانه بیماری جدی‌تر باشد. اگر این زخم ها و عفونت دهان شما پس از یک هفته از بین نرفت حتما به پزشک مراجعه کرده و برای درمان اقدام کنید.

انوع زخم‌ها و عفونت دهان

بيماري‌ها و زخم‌های دهان از شايعترين بيماري‌های عفوني انسان است. تغيير رژيم غذايي، عدم رعايت بهداشت دهان، عفونت، ضربه و یا حساسیت دارویی و بي توجهي نسبت به اهميت و سلامت دندان‌ها از مهمترين علل ابتلا به بیماری‌های دهان است.

عفونت دهان لکوپلاکیا

لکوپلاکیا از بیماری‌های شایع دهانی است که باعث ضخیم شدن و ایجاد تکه‌های سفید پلاک مانند بر روی زبان، لثه و مخاط دهان شده و در کناره‌های زبان به صورت مخاط سفید رنگ مشاهده می‌شود. عواملی که باعث ایجاد این بیماری میشوند شامل سیگار کشیدن، مصرف توتون و تنباکو، فرسایش اسیدی دندان و اندازه نامناسب دندان مصنوعی میشوند. لکوپلاکیا معمولا بدون درد بوده و می‌تواند یک وضعیت پیش سرطانی باشد. اگر علائم این بیماری به مدت طولانی وجود داشت و یا تغییرات دیگری در دهان خود احساس کردید برای معاینه حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

سرطان دهان

سرطان دهان وقتی به وجود می‌آید که عفونت و زخم‌های دهان بهبود نمی‌یابند. احساس بی حسی در صورت، دهان و گردن و همچنین اختلال در صحبت کردن، جویدن و بلع از نشانه‌های سرطان دهان می‌باشد. عواملی که باعث ابتلا به سرطان دهان می‌شوند عبارتند از:

·         ژنتیک و داشتن سابقه خانوادگی

·         مصرف دخانیات

·         استفاده از نوشیدنی‌های الکی

·         قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید

برای درمان سرطان دهان سه روش جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی وجود دارد که بسته به تشخیص پزشک و علت ابتلا به این بیماری از این روش‌های درمانی و یا ترکیبی از آنها استفاده می‌شود.

لیکن پلان

بیماری لیکن پلان یا خزه پوستی یک بیماری التهابی بوده که به صورت نواحی سفید و تور مانند یا برآمدگی هایی قرمز و درخشان بر روی پوست و غشاهای مخاطی پدیدار می‌شود. علت دقیق این بیماری مشخص نیست و نوع خفیف آن نیاز به درمان ندارد و پس از چندین ماه به صورت خود به خود بهبود می‌یابد. برای درمان لیکن پلان می‌توانید از درمان‌های طبیعی مانند آلوئه ورا و زردچوبه استفاده کنید و یا در صورت لزوم، پزشک برای کاهش و کنترل علائم آن پماد استروئیدی تجویز می‌کند.

منبع: https:/www.chalava.ir/

روش های ارتودنسی جدید کدامند؟

در سال‌های گذشته تحولات گسترده ای در زمینه درمان ارتودنسی به وجود آمد که باعث پیشرفت روش های درمانی و ابداع روش های جدید در درمان ارتودنسی شد. از جمله پیشگامان این علم، دکتر ادوارد انگل است که ملقب به پدر ارتودنسی مدرن است.

انتخاب شیوه های ارتودنسی معمولا به نظر متخصص وابسته است. اما ارتودنسی دیمون یکی از پیشرفته ترین و به روز ترین نوع ارتودنسی با داشتن براکت های کشویی قابلیت بسته و باز شدن است که به دلیل نتایج سریع آن، از محبوبیت بالایی در بین بیماران برخوردار است. در این نوع از ارتودنسی فشار کمتری به دندان ها وارد می شود و اصطکاک را به حداقل خود می رساند.

امروزه این شیوه به عنوان یک درمان منحصر به فرد می‌تواند در بازه های زمانی کوتاه نتایج قابل ملاحظه‌ای در رفع مشکلات فک و دندان داشته باشد.

مینی اسکور نوع دیگری از پیشرفته ترین روش های ارتودنسی

مینی اسکور نیز از روش های ارتودنسی است. مینی اسکار یک ابزار قیچی شکل است که با قرار گرفتن در استخوان های فک به روند بهتر درمان ارتودنسی کمک خواهد کرد و باعث می شود که دندان های اطراف به راحتی جابجا شوند تا در نهایت در موقعیت صحیح خود قرار بگیرند. پیش از این که مینی اسکور در محیط دندان‌ها کار گذاشته شود، در ابتدا باید دندان ها معاینه شوند و عکس های رادیوگرافی از دندان گرفته شود.

نکات اساسی در انتخاب شیوه ارتودنسی

سن بیمار و همینطور وضعیت فیزیولوژیکی او از جمله مواردی است که می‌تواند در انتخاب نوع ارتودنسی و شیوه‌های متفاوت ارتودنسی موثر واقع شود. به عنوان نمونه انتخاب ارتودنسی متحرک برای خردسالان به منظور رعایت بهداشت دهان و دندان به مراتب بهتر است.

ارتودنسی دیمون یک انتخاب درست برای بزرگسالان و افراد فعال در اجتماع است. تمامی این پروژه ها از انتخاب ارتودنسی های نوین، جدید و انتخاب نوع ارتودنسی مناسب با وضعیت دهان و دندان بیمار با نظر و مشورت متخصص ارتودنسی صورت می گیرد تا در روند درمان ارتودنسی اختلالی ایجاد نشود.

تعرفه های ارتودنسی

این مورد را باید در نظر گرفت که هزینه ارتودنسی های سریع به نسبت ارتودنسی های دیگر از قیمت بیشتری برخوردار هستند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که میزان ناهنجاری دندان‌ها و فک های هر فرد با یکدیگر متفاوت است. اما در هر صورت کیفیت انجام ارتودنسی به نسبت از اهمیت بیشتری برخوردار است و نباید به خاطر افزایش سرعت، به کیفیت درمان ضربه وارد شود.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

هزینه ترمیم و زیبایی دندان چقدر است؟

امروزه تنها هدفی که مطب‌های دندانپزشکی دنبال می‌کنند، سلامت دندان‌ها نیست. دندانپزشکان همچنین توجه ویژه‌ای به ظاهر و زیبایی دندان‌ها دارند و اقداماتی در این جهت انجام می‌دهند.

روش‌های ترمیم و زیبایی دندان‌ها

این روزها روش‌های ترمیمی و زیبایی دندان متعددی برای زیباسازی طرح لبخند مراجعین وجود دارد. این روش‌ها شامل گروهی از درمان‌های زیبایی کم خطر تا تهاجمی می‌شوند. برخی از روش‌های دندانپزشکی برای بهبود ظاهر و لبخند مراجعین، عبارت‌اند از:

·         ونیر

·         ایمپلنت

·         لمینت

·         ارتودنسی

·         بلیچینگ دندان‌

ونیر دندان چیست؟

ونیر دندان یک روش تهاجمی برای اصلاح طرح لبخند شما است. ونیر دندان با نام‌های ونیرکامپوزیت، کامپونیر، باندینگ کامپوزیت، شناخته می‌شود. ونیرهای دندانی، شامل دو دسته ونیرهای سرامیکی و کامپوزیتی هستند. برای انجام ونیر دندانپزشک ابتدا لایه نازکی از مینای دندان شما را می‌تراشد و سپس روکش‌های ونیر را بر روی دندان‌ها قرار می‌دهد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان نوعی روش درمانی و ترمیمی دندانپزشکی، برای جایگزین دندان‌های از دست رفته است. برای انجام این کار دندانپزشک متخصص ایمپلنت، پایه‌های ایمپلنت دندان را تحت بی حسی موضعی و با انجام جراحی در استخوان فک شما قرار می‌دهد. در مرحله بعدی دندانپزشک متخصص برای این پایه یک تاج به شکل دندان‌های طبیعی شما می‌سازد.

لمینت دندان چیست و برای انجام آن چقدر باید هزینه کرد؟

لمینت سرامیکی یک روش ترمیمی و زیبایی دندان است که برای انجام آن از روکش‌های سرامیکی استفاده می‌شود که پس از این که دندانپزشک یک لایه نازک از دندان بیمار را تراشید با مواد مخصوصی روی دندان‌های بیمار چسبانده می‌شوند. این روکش‌ها بسیار نازک بوده و متناسب با رنگ دندان‌های بیمار ساخته می‌شوند.

برای انجام لمینت دندان دندانپزشک سطح بیشتری از دندان‌ها را در مقایسه با کامپوزیت، می‌تراشد. هزینه لمینت برای هر دندان نسبت به هزینه انجام کامپوزیت، بالاتر است.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی یک روش درمانی و ترمیمی برای اصلاح دندان‌های نامرتب، به هم ریخته و فاصله دار است. با کمک ارتودنسی دندان‌ها می‌توان مشکلات و ناهنجاری‌هایی مثل بایت‌ها را ترمیم و اصلاح کرد. برای انجام ارتودنسی، متخصص ارتودنسی دستگاه‌ها یا بریس های ارتودنسی را بر روی دندان‌های بیمار قرار می‌دهد و این دستگاه‌ها، با اعمال فشار ملایمی دندان‌های بیمار را به محل صحیح و مناسب آن‌ها، هدایت می‌کنند.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان، یک روش غیر تهاجمی و بسیار کم هزینه برای سفید کردن دندان‌هایی است که زرد شده، تغییر رنگ داده‌اند یا لکه دارند. بلیچینگ دندان با کمک یک ماده شیمیایی که به روشن و سفید شدن دندان‌ها کمک می‌کند، انجام می‌شود.

منبع: https://www.chalava.ir/

صفحه قبل 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 صفحه بعد
<-blogads->