ارتودنسی یا لمینت ؛ کدام مشکل من را حل می کند؟

در مقایسه این دو روش باید به این نکته اشاره کرد که ارتودنسی روشی درمانی است و زمانی که شما از این روش استفاده می کنید؛ در واقع وضعیت دندان های خود را به شکل طبیعی و درست آن ها در خواهید آورد. در مقابل، لمینت بیشتر یک عمل زیبایی است، و شکل و طبیعت دندان ها را تغییر می دهد. قبل از تصمیم گیری در مورد انجام لمینت یا ارتودنسی حتما با یک پزشک متخصص مشاوره کنید.

ارتودنسی چیست ؟

افرادی که برای اصلاح انحراف و کجی دندان ها می خواهند لمینت کنند، باید بدانند در صورتی که انحراف دندان شدید باشد یا لازم باشد دندان حرکت کند یا تنها صاف کردن دندان کفایت نکند، بهتر است از روش درمان ارتودنسی استفاده کنند.

به لطف پیشرفت های زیادی که در حوزه ارتودنسی ایجاد شده است، روش های زیادی برای هر چه نامحسوس تر کردن ارتودنسی ابداع شده که باعث می شود افراد بیشتری مایل باشند این درمان را انجام دهند. توجه داشته باشید لمینت نمی تواند ساختار دندان را تغییر دهد بلکه تنها شکل آن را بهبود می بخشد.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی نامرئی

لمینت چیست؟

لمینت دندان یک لایه ی بسیار نازک پرسلین است که تنها جلوی دندان را پوشش می دهد. زمانی که دندانپزشک در حال تصمیم گیری راجع به این موضوع است که چه تعداد از دندان ها نیاز به پوشش دارند، این را مد نظر قرار می دهد که این دندان ها چگونه لبخند را تکمیل خواهند کرد. اکثر افراد 8 تا 10 لمینت نیاز خواهند داشت.

درمان ارتودنسی پیش از لمینت کردن دندان‌ها

اگر دندان ‌هایتان کج و نامرتب باشد، هنگام بسته بودن فک ها و هنگام جویدن غذا فشار زیادی بر لبه های لمینت وارد می‌شود، زیرا فشار به خوبی بین دندان‌ها توزیع نمی‌شود. این وضعیت باعث می‌شود لمینت لب پر شده یا بشکند و یا در اثر فشار وارد شده از سطح دندان جدا شود. بنابراین اگر دندان‌هایتان صاف و هم‌ ردیف نیستند باید اول درمان ارتودنسی انجام دهید و آنها را مرتب کنید و پس از آن با لمینت دندان ‌های خود را زیبا کنید.

درمان ارتودنسی و لمینت به چه کسانی توصیه نمی شود؟

به دلیل این که در درمان های ترمیمی و ارتودنسی احتمال پوسیدگی دندان افزایش می یابد، رعایت نکات بهداشتی اهمیت زیادی دارد. اگر در رعایت نکات بهداشتی ضعیف هستید توصیه می شود از این دو روش استفاده نکنید.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

آشنایی با ونیر کامپوزیت دندان

روکش ها پوسته های نازکی هستند که در قسمت جلوی دندان های شما قرار می گیرند تا ظاهر آنها را بهبود ببخشند و نقص دندان های شما را برطرف کنند. نقص در دندان های شما می تواند شامل کج یا نامرتب بودن دندانها، شکسته شدن، لکه دار یا تغییر رنگ داده شدن دندانهای شما یا فرسودگی مینای دندان شما باشد. ونیرهای کامپوزیت دندان فقط یکی از چندین روش موجود برای تغییر ظاهر دندان ها هستند.

ونیر کامپوزیت

همانطور که از نام آن پیداست، روکش های چینی به صورت سفارشی ساخته می شوند تا متناسب با دندان های شما باشند. روکش های کامپوزیت اغلب ساخته شده از یک رزین به رنگ دندان هستند. روکش ها بخشی از دندان های شما را می پوشانند؛ اما در واقع با تاج هایی که ضخیم تر هستند و کل دندان یعنی عقب و جلو آن را می پوشانند متفاوت است.

انواع ونیر کامپوزیت

یک متخصص ترمیم و زیبایی دندان ممکن است بین سه نوع روکش کامپوزیت مستقیم، کامپوزیت غیر مستقیم و روکش پرسلن یکی را برای دندان شما انتخاب کند.

روکش کامپوزیت مستقیم

روکش های کامپوزیت مستقیم، روکش های ساخته شده از ماده رزین کامپوزیت هستد که مستقیماً روی دندان های شما قرار می گیرند. طولی نمی کشد که دندانپزشک دندان های شما را برای استفاده از روکش آماده می کند و روند استفاده از آن حداقل تهاجمی محسوب می شود.

روکش های کامپوزیت غیر مستقیم

تفاوت اصلی بین روکش های کامپوزیت مستقیم و غیرمستقیم نحوه استفاده از آن است نه ماده واقعی استفاده شده در آن.

در این روش، دندان های شما مانند روکش های کامپوزیت مستقیم آماده می شوند؛ اما روکش ها به صورت غیر مستقیم در خارج از دهان در مطب دندانپزشکی یا آزمایشگاه دندانپزشکی ساخته می شوند.

تا زمان ساخت روکش های غیرمستقیم مجموعه ای از روکش های موقت را دریافت خواهید کرد. در قرار بعدی، روکش های کامپوزیت غیرمستقیم با یک لایه چسب روی دندان های شما قرار می گیرند.

روکش های کامپوزیت غیرمستقیم بهتر از نسخه مستقیم در برابر سایش بیشتر مقاومت می کنند و در برابر شکستگی مقاومت می کنند. گرچه هزینه آنها بیشتر از روکش های کامپوزیت مستقیم است.

جوانب مثبت روکش های کامپوزیت

·         هزینه کمتر

·         در صورت روکش مستقیم، روند درخواست کوتاه تر می شود.

·         می تواند بسیاری از مشکلات زیبایی از جمله شکستگی دندان ها، تغییر رنگ و نواقص دیگر را بپوشاند.

جوانب منفی روکش های کامپوزیت

·         مواد این نوع روکش ها ضعیف تر از پرسلن است و ممکن است اغلب دندان تراشیده شود.

·         نیاز به تعویض یا تعمیر بیشتری نسبت به روکش های چینی دارند.

منبع: https://www.chalava.ir/

درباره کامپوزیت دندان و ونیر کامپوزیت چه می‌دانید؟

امروزه روشهای زیادی برای زیبایی دندان‌ها وجود دارد که یکی از این روش‌ های متداول کامپوزیت دندان است. کامپوزیت دندان در واقع نوعی متریال در دندانپزشکی زیبایی است که بدون عوارض جانبی و برای زیبایی لبخند است. دندانپزشک می‌تواند با استفاده از این روش دندان‌ های پوسیده، شکسته، ترک خورده یا سیاه شده را ترمیم کند و زیبایی دندان را برای فرد ایجاد کند.

ونیر کامپوزیت چیست؟

ونیر دندان همان روکش های دندانپزشکی هستند که به منظور زیباسازی دندان ها و ترمیم طرح لبخند بکار میروند. ونیرها انواع مختلفی دارند اما دو تا از شناخته شده ترین ونیرهای دندانی، لمینت دندان و کامپوزیت ونیر هستند. جنس ونیر کامپوزیت ها از همان مواد کامپوزیتی و همرنگ دندان است که برای پر کردن دندان ها نیز از آن ها استفاده میشود.

در حالت کلی لمینت دندان و کامپوزیت ونیر با هم تفاوت هایی دارند. برای مثال هزینه ونیر کامپوزیت ها معمولا از قیمت لمینت های دندانی کمتر است. مواد کامپوزیتی دارای جنس و رنگ متفاوتی بوده و دارای دوام و استحکام متفاوتی نیز هستند.

مزایای کامپوزیت دندان

·         در صورت آسیب دیدن کامپوزیت، قابلیت ترمیم دارد.

·         از استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به لمینت دندان برخوردار است.

·         ونیر کامپوزیت از شکستگی دندان جلوگیری کرده و آن را در برابر تغییرات دمایی محافظت می‌کند.

·         در کامپوزیت، دندان تراش داده نمی‌شود و در صورت نیاز به صورت خیلی جزئی انجام می‌شود.

·         برای تهیه کامپوزیت دندان نیاز به قالبگیری و فرستادن به لابراتوار نداشته، بنابراین در وقت و هزینه صرفه جویی می‌شود.

معایب کامپوزیت دندان

موارد زیر رایج ترین عوارض مواد کامپوزیت دندان است:

·         به دلیل ویژگی‌ هایی که کامپوزیت داشته و عدم نیاز به تراش دادن دندان‌ها، می ‌توان گفت این روش زیبایی تقریبا عوارضی را در پی نداشته مگر اینکه فرد، مراقبت های لازم را انجام نداده باشد و یا از کامپوزیت به صورت درست استفاده نشده باشد.

·         یکی از معایب کامپوزیت ونیر دندان این است که پس از خوردن نوشیدنی‌هایی چون چای، قهوه و یا دیگر مواد غذایی رنگدار، تا حدودی تغییر رنگ اتفاق میفتد. البته با انجام پولیش دندان می توان نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کرد.

·         کامپوزیت ‌های دندانی نسبت به پرکننده ‌های نقره ‌ای رنگ دندان (آمالگام)، زودتر از بین می‌روند.

·         از عوارض ونیر کامپوزیت دندان می ‌توان به تخریب دندان، لق شدگی، سایش، آسیب به لثه و مشکلاتی در مفصل فک اشاره کرد. البته این موارد در صورتی اتفاق می‌افتند که کامپوزیت دندان به صورت نا صحیح استفاده شود.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

علل شکست ایمپلنت دندان و درمان آن

اگرچه شکست ایمپلنت دندان بسیار کم پیش می آید، اما در برخی مواقع حتی اگر جراح بسیار کارکشته و متخصص باشد و همه مراحل را با احتیاط انجام داده باشد، باز هم ممکن است بدن برخی افراد ایمپلنت کاشته شده را پس بزند.

علل شکست ایمپلنت دندان چیست؟

شکست خوردن فرآیند ایمپلنت گذاری میتواند دو دلیل عمده و اصلی داشته باشد. یکی پری ایمپلنتیت و دیگری عدم انجام فرآیند استئواینتگریشن است.

پری ایمپلنتیت

زمانی پری ایمپلنتیت اتفاق می افتد که شما به عنوان کسی که ایمپلنت کاشته اید به درستی از دندان های خود مراقبت نکرده باشید و بهداشت دهان و دندان شما ضعیف باشد. برای مثال اگر مسواک نزنید ممکن است به بیماری لثه گرفتار شوید که خود همین بیماری میتواند به بافت استخوانی آسیب بزند. اگر این مشکلات به موقع تشخیص داده نشوند پری ایمپلنت میتواند باعث لق شدن یا شل شدن ایمپلنت شود.

استئواینتگریشن

وقتی ما ایمپلنت را به استخوان فک متصل میکنیم یا میکاریم، انتظار داریم که به مرور زمان بافت استخوانی اطراف ایمپلنت را پر کند و در واقع ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد. به این فرآیند استئواینتگریشن (osteoporosis) گفته میشود. اما اگر فک نتواند ایپمپلنت را احاطه کند و آن را به خود متصل کند، ایمپلنت شل شده و عملا شکست میخورد. شکست استئواینتگریشن میتواند به دلیل موارد زیر باشد:

·         ضعف بافت استخوانی یا مشکل ساختاری مربوط به آن

·         سیگار کشیدن

·         کیفیت پایین پیوند استخوانی انجام شده توسط جراح

·         روش و تکنیک جراحی پیاده شده

درمان شکست ایمپلنت دندان

روش درمان ناموفق ایمپلنت دندان به علت اصلی بروز آن بستگی دارد. به عنوان مثال:

اگر دلیل ناموفق بودن ایمپلنت پری ایمپنتیت است، میتوانید با تمیز کردن و شستشوی ایمپلنت آن را درمان کنید.

اگر دلیل شکست، بیماری های بافت دهان است با ارتقاء بهداشت دهان و دندان میتوان آن را برطرف کرد.

همچنین اگر مشکل پیش آمده به خاطر وارد شدن ضربه یا استرس فیزیکی به توده استخوانی فک باشد، اولین گام برداشتن بافت های ملتهب اطراف ایمپلنت دندان است و بعد از آن عمل پیوند استخوان انجام میشود. البته بسته به میزان آسیب و ضربه ممکن است نیاز باشد تاج ایمپلنت را نیز تعویض کنید.

انتخاب یک دندانپزشک متخصص یا جراح آموزش دیده می تواند برخی از عواملی که می تواند منجر به شکست ایمپلنت شود را از بین ببرد. اما نقش شما هم در این فرآیند بی تاثیر نیست و شما باید در بیان واقعیات خود مثل نوع داروی مصرفی یا بیماری و مشکل سلامتی خود د با جراح خود صادق باشید تا عمل شما موفقیت بیشتری داشته باشد.

منبع: https://www.chalava.ir/

بیلداپ و تفاوت آن با روکش دندان

دندان هایی که در اثر پوسیدگی و یا شکستگی میزان زیادی از نسج خود را از دست میدهند ، نیاز به درمان ریشه خواهند داشت و پس از درمان ریشه ، تاج آنها باید بازسازی گردد .جهت بازسازی تاج این دندان ها راه حل های متفاوتی وجود دارد از جمله :

·         درمان پروتزی ( روکش کردن دندان)

·         درمان ترمیمی ( بیلداپ دندان )

درمان پروتزی ( روکش کردن دندان )

روکش دندان زمانی درمانی مناسب محسوب می شود که بافت دندان به میزانی از دست رفته باشد که امکان بازسازی آن با کمک مواد ترمیمی به طور مستقیم وجود ندارد. در این حالت باید درمان دندان به طور غیرمستقیم و به کمک لابراتوار انجام شود . به این ترتیب که پس از آماده سازی دندان، از آن قالب تهیه میشود، به لابراتوار فرستاده می شود تا روکش مناسب دندان تهیه و نهایتا به روی دندان چسبانده شود .

درمان ترمیمی ( بیلداپ دندان )

اگر بازسازی دندان های ضعیف شده که معمولا درمان ریشه شده اند و میزان زیادی از عاج دندانی خود را از دست داده و دیواره های ضعیفی دارند، به همان صورت که ترمیم حفره های سطحی و متوسط دندان انجام می شود، صورت بگیرد، معمولا محکوم به شکست خواهد بود. همچنین بسیاری از اوقات، نه تنها ماده ی پرکردگی و ترمیم دندان می شکند بلکه بافت دندانی نیز دچار شکستگی می گردد.

تفاوت بین روکش های دندانی و بیلداپ دندان

بر خلاف روکش دندان که بافت دندانی باقیمانده به میزان بسیار زیادی (۱٫۵ تا ۲ میلیمتر دور تا دور دندان ) باید تراش بخورد، در بیلداپ دندان ها تقریبا تمامی نسج باقیمانده ی دندانی حفظ می گردد. علاوه بر این تراش تنها محدود به کوتاه کردن دیواره های ضعیف دندان است که سپس توسط ماده ی ترمیمی پوشش داده می شوند .

علاوه بر آن ، دندان بیلداپ شده بر خلاف دندانی که روکش روی آن قرار می گیرد ، قابلیت دید و دسترسی دارد و در صورت بروز پوسیدگی حتی جزئی و اندک، هم به طور کلینیکی و هم از طریق رادیوگرافی قابل تشخیص است. بر خلاف پوسیدگی ایجاد شده در زیر روکش که متاسفانه بسیاری از اوقات نه در معاینه ی کلینیکی و نه در رادیوگرافی قابل تشخیص نیست، مگر زمانی که پوسیدگی بسیار پیشرفت کرده و عمده ی نسوج دندان را از بین برده باشد .

در حالیکه درمان غیر مستقیم با روکش بسته به نوع آن نیاز به ۲ تا ۴ جلسه زمان دارد ، درمان مستقیم دندان ها با بیلداپ دندانی تنها در یک جلسه امکان پذیر است .

منبع: https://www.chalava.ir/

آیا می توان از ارتودنسی نگین دار استفاده کرد؟

ارتودنسی نگین دار یا براکت ارتودنسی قطعات مربع شکل کوچکی هستند که عمدتا از جنس فلز یا سرامیک است و با کمک چسب مخصوص ارتودنسی به سطح دندان چسبانده می شوند. امروزه با پیشرفت های فراوان در زمینه ارتودنسی نگین دار، نگین ها و براکت های مختلفی وجود دارند که هریک برای شرایط مختلف استفاده می شود.

کاربرد نگین ارتودنسی

از وظایف اصلی نگین ارتودنسی می توان به اتصال موارد مختلف به دندان اشاره کرد. به بیان دیگر همانطور که در بالا اشاره کردیم، نگین های ارتودنسی در ارتودنسی ثابت در واقع همانند دستگیره عمل می کند که به دندانها می چسبد و آنها را به جایگاه مناسب راهنمایی می کند.

برای هر دندان، نگین ارتودنسی خاصی طراحی می شود که به نوع دندان وابسته است. روی بعضی از نگین های ارتودنسی قلاب وجود دارد و بعضی از نگین های ارتودنسی نیز هر شیاری دارند که سیم ارتودنسی از داخل آن عبور می کند. نگین های ارتودنسی به طور کلی در سه دسته اصلی جای می گیرند:

·         نگین های معمولی

این نگین ها اولین نوع در درمان های ارتودنسی بودند و جنس آنها فولاد ضد زنگ است و در برخی از موارد از تیتانیوم نیز استفاده میشود.

·         نگین های سلف لیگت

نگین های سلف لیگیت یا خود بازشونده، گیره ای دارند که باز و بسته می شوند. این نوع نگین ها طول درمان ارتودنسی را کاهش می دهند و به علت فشار نیرو های کمتر به دندان ها، درد کمتری به دندان ها وارد می شود و نیازمند تنظیمات کمتری هستند.

·         نگین های لینگوال یا زبانی

نگین های لینگوال یا زبانی در پشت دندانها متصل میشوند و قابل مشاهده نیستند. این نگینهای ارتودنسی به دلیل محدودیت های لابراتواری، هنوز در ایران به صورت کامل وجود ندارد.

اقدامات لازم در صورت شکستن نگین ارتودنسی

در اقدام اولیه باید با متخصص ارتودنسی تماس گرفته شود و شرایط به او توضیح داده شود تا مشخص شود که لازم است بلافاصله به او مراجعه شود یا بیمار می تواند منتظر بماند.

نگین ارتودنسی منجر به حرکت تدریجی دندان می شود تا دندان ها را در جایگاه مناسب خود قرار دهند و نیرویی ملایم به آنها وارد کند. در صورتی که به دندان نیرو وارد نشود به تدریج به موقعیت پیشین خود تغییر جهت می دهند. همین امر منجر می شود تا زمان بیشتری نگین ها در دهان بیمار بماند؛ بنابراین طول دوره درمان ارتودنسی افزایش می یابد.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

عصب کشی دندان چگونه انجام می شود؟

عصب کشی دندان که به نام های درمان ریشه دندان، روت کانال تراپی یا همان RCTنیز شناخته میشو، از شایعترین درمان های دندانپزشکی می باشد. دندان درد ممکن است خیلی بی موقع برای هرکسی پیش آید که در این صورت شخص معمولا جهت تسکین درد دندان، سراغ خرید مسکن درد دندان و یا استفاده از اسپری های دندانپزشکی و یا دهانشویه های ضدعفونی کننده می روند.

درد شدید دندان معمولا به علت دندان پوسیده ای است که به عصب رسیده است که شاید اگر پوسیدگی دندان به موقع برداشته و دندان ترمیم می شد با هزینه و زحمت کمتری انجام می شد.

کلمه عصب کُشی صحیح است یا عصب کِشی؟

در این عمل، عصب از داخل کانال ریشه بیرون کشیده می شود که می توان به آن عصب کِشی گفت. گاهی هم به وسیله مواد شیمیایی عصب داخل کانال کشته می شود و یا به عبارتی فلج می شود پس می توان واژه عصب کُشی را نیز برای آن استفاده کرد. پس هر دو واژه صحیح است ولی اصطلاح علمی آن درمان ریشه است.

مراحل انجام عصب ‌کشی

هنگام عصب‌ کِشی، دندان‌ پزشک بعد از برداشتن پوسیدگی‌ ها به کانال‌هایی که داخل ریشه دندان قرار دارند، دسترسی پیدا می‌کند. ابتدا با سوراخ کردن سقف پالپ و جاری شدن خون، فشار داخل پالپ کاهش پیدا کرده و درد کم می‌شود. (تعداد کانال‌ها بستگی به دندان دارد؛ مثلاً دندان نیش تک‌کاناله است ولی دندان آسیا سه یا چهار کانال دارد.)

درمان ریشه دندان از طریق مراحل زیر انجام میشود. ابتدا خارج کردن محتویات کانال ریشه و تمیز کردن آنها، سپس شکل دادن کانال‌های ریشه به نحوی که مواد دارویی شستشو دهنده تا انتهای کانال‌ها برسد و در آخر پرکردن کانال‌های ریشه طوری ‌که کاملاً بسته شوند و امکان عبور میکروب‌ها و محصولاتشان از مسیر آن‌ها کاهش یابد، اتفاق میفتد.

در عصب‌کشی این مواد به‌ طور کامل برداشته و تخلیه می‌شوند و سپس تمیز می‌شوند و آنگاه به وسیله یک سوهان کوچک، شکل‌دهی و با محلول شست‌ و شو، عفونت ‌زدایی می‌شوند. همچنین پس از قرار دادن میله‌ای بسیار نازک بنام گوتا که جنس پلاستیکی دارد در داخل پالپ، عاج دندان را با ماده‌ای (مثل آمالگام) که با مواد دیگر (مثل غذاها) واکنش نمی‌دهد پر می‌کنند.

اگر چه گاهی اعمال مذکور در بیش از یک جلسه درمانی انجام می‌شود، اما زیاد بودن فاصلهٔ زمانی بین تخلیه مواد عفونی و پر کردن دندان شانس عفونت‌های بعدی را بالا می‌برد.

منبع: https://www.chalava.ir/

کاربرد لمینت دندان

تاثیرگذارترین عامل برای داشتن لبخندی زیبا, زیبایی دندان‌ها است. اما برخی از افراد به علت داشتن دندان‌های بد شکل و ناموزون از داشتن لبخندی زیبا محروم هستند. یکی از راه‌هایی که به داشتن دندان‌هایی زیبا و نهایتا لبخندی زیبا به شما کمک می‌کند لمینت دندان است.

لمینت دندان چیست؟

لمینت یا ونیر دندان، پوسته‌های ظریف و شیشه‌ای شکلی هستند که در عین حال از استحکام بالایی برخوردار هستند. پروسه نصب این ونیرها روشی است که در آن از مواد همرنگ دندان یا سفید رنگ استفاده شده و برای ایجاد تغییر در  فرم، شکل، رنگ و طول دندان‌ها یا بستن فاصله بین دندان‌ها و درمان دندان‌های شکسته روی دندان قرار داده می‌شود. بدین ترتیب لمینت به صورت لایه‌هایی بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و ایراد و نواقص دندان را می‌پوشانند.

موارد کاربرد لمینت دندان

·         دندان‌های تیره و لک دار شده

·         درمان کانال ریشه دندان

·         دندان‌های شکسته شده

·         بهم ریختگی های متوسط تا خفیف دندانی

·         بستن فواصل دندانی

·         افزایش ارتفاع طول تاج‌ها

مزیت‌های روکش لمینتی

·         زیبایی چشمگیر و طبیعی بودن لمینت دندان

·         عدم رنگ پذیری و مقاومت به تغییر رنگ

·         بدون نیاز به بی حسی

·         مدت زمان کوتاه درمان

شایع ترین علل شکستن لمینت دندان

·         قدیمی بودن آن ها: برخی از آن ها میتوانند تا 20 سال عمر کنند اما برخی دیگر ممکن است تا 10 سال دوام بیاورند. طولانی شدن عمر آن ها میتواند از علل شکستن لمینت ها باشد.

·         عدم اتصال صحیح یا استفاده از چسب های بی کیفیت: اگر دندانپزشک با چسب و سمنت های باکیفیت لمینت ها را متصل نکند احتمال افتادن آن ها و شکسته شدنشان بالا است.

·         پوسیدگی دندان: عدم مراقبت از دندان ها و تشکیل پلاک دندانی میتواند باعث پوسیدگی دندان و خالی شدن و در نهایت شکستن لمینت شود.

لمینت دندان به چه افرادی پیشنهاد نمی‌شود؟

افرادی که عادت به دندان قروچه دارند و در رژیم غذایی روزانه خود از مواد اسیدی زیاد استفاده می‌کنند، افرادی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نمی‌کنند، افرادی که سایش مینای دندان آنها زیاد است و بافت مینای دندان آنها کافی نیست، افرادی که لثه‌های ضعیف و ناسالمی داشته و دارای بیماری های لثه هستند و افرادی که دارای بیماری‌ های مفصلی هستند گزینه مناسبی برای این کار نیستند.

نگهداری و مراقبت از لمینت دندان

·         استفاده از نخ دندان و مسواک به طور مرتب

·         استفاده از خمیردندان‌های حاوی فلوراید

·         مصرف صحیح برخی مواد غذایی و کاهش مصرف نوشیدنی‌های مضر

·         مراجعه به دندانپزشک هر چند وقت یکبار برای رسیدگی‌های لازم بر روی لمینت

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

علت های دندان درد

دندان دردی که در دندان یا اطراف آن به وجود می آید، اغلب هم شدید و ناخوشایند است. علاوه بر درد شدید و ناتوان کننده ، دندان شما ممکن است هنگام جویدن یا گاز گرفتن نیز دردناک شود. برای تشخیص علت دندان درد توسط دندانپزشک، چندین روش وجود دارد. آنها عبارتند از:

·         استفاده از اشعه  X

·         سوابق پزشکی

·         معاینه دندانپزشکی

·         پرتونگاری

علت درد دندان

از شایعترین مواردی که باعث دندان درد می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.

·         بیماری لثه

·         پوسیدگی دندان

·         دندان های حساس

·         التهاب پالپ دندان

·         دندان ترک خورده یا آسیب دیده

·         آبسه

·         عفونت سینوسی

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان به فرسایش و تشکیل حفره در سطح بیرونی مینای دندان مربوط است. در این هنگام لایه ای از باکتری های چسبنده که پلاک نامیده میشوند، روی مینای دندان تشکیل می شود. این پلاک می تواند اسید تولید کرده و مینای دندان شما را ضعیف و یا حتی سوراخ کند. زیرا پلاک دندان ، از قند ها و نشاسته ها و مانده مواد غذایی در دهان شما استفاده می کند.

پلاک این مواد را با بزاق دهان ترکیب کرده و اسید تولید می کند. با گذشت زمان مینای دندان شکسته شده و حفره شکل می گیرد. به طور معمول حفره ها بدون درد هستند. اما اگر پوسیدگی دندان از سطح مینای دندان به عاج گسترش پیدا کند، علائمی از خود به جا می گذارد. این علائم ممکن است حساسیت به دما و لمس باشد.

آبسه دندان

به طور معمول آبسه دندان از یک حفره درمان نشده یا بیماری پالپ ایجاد می شود. سپس محفظه پالپ آلوده سعی می کند خود را از نوک ریشه دندان خارج کند. فشار ناشی از عفونت زهکشی باعث ایجاد یک درد مداوم می شود. این درد هنگام ضربه شدیدتر می شود. اگر درمان صورت نگیرد درد توام با تورم شدید تر می شود.

حساسیت و درد دندان

بعضی اوقات وقتی که یک یا چند دندان شما در معرض هوای سرد ، مایعات یا غذاهای خاصی قرار می گیرد که ممکن است دندان های شما حساس شوند. این بدان معنی است که دندان شما به یک یا چند محرک، حساسیت پیدا کرده است. عاج دندان ممکن است در نتیجه حفره ها ، پر کردن های فرسوده یا دندان های ترک خورده و در معرض دید قرار گرفته باشد.

مسواک زدن نادرست می تواند عاج دندان شما را در معرض دید قرار دهد و منجر به حساسیت دندان ها شود. ممکن است در برخی از موارد هم حساسیت دندان در اثر بروکسیسم باشد.

منبع: https://www.chalava.ir/

ارتودنسی رنگی

لبخند جزئی از هویت انسان بوده است و دندانهای زیبا نه تنها چهره فرد را زیباتر می کند؛ بلکه در سلامتی او نیز نقش بسزایی دارد.

ارتودنسی رنگی از شیوه های تقریباً نوین در ارتودنسی دندان بشمار می آید که تنها در ارتودنسی ثابت کاربرد دارد. تعداد زیادی از افراد مخصوصاً نوجوانان و کودکان طرفدار این نوع ارتودنسی هستند. در این ارتودنسی، از بریس های رنگی متنوعی استفاده می شود. این بریس ها توانسته اند توجه افراد بسیاری را به خود جلب کنند.

در حقیقت منظور از ارتودنسی رنگی این است که حلقه های پلاستیکی در رنگ های مختلفی برای نگه داشتن براکت ها در ارتودنسی ثابت بکار می رود.

انتخاب بریس در ارتودنسی رنگی

در این نوع ارتودنسی، بریس های زیبا و رنگارنگ بسیار جذاب بوده و افراد می توانند بر اساس رنگ پوست و سبک و استایل خود رنگ مورد نظر را انتخاب کند.

همانطور که می دانید بریس، از براکت های فلزی کوچکی تشکیل شده است که در طول درمان به دندان ها متصل می شوند. همچنین سیمی نازک موجب به حرکت در آوردن این براکت ها می شود که به وسیله نوارهای کشی کوچک در محل خود نگه داشته می شوند. این کش ها در رنگ های مختلف جذاب و شفاف وجود دارند.

انتخاب رنگ در ارتودنسی رنگی به چه صورت است؟

می توان در طول دوره درمان ارتودنسی رنگی، بریس ها را تغییر داد و تنها از یک بریس استفاده نکرد. حتی می توان از رنگ های ترکیبی نیز استفاده نمود و رنگ های مختلف را بکار برد. در انتخاب رنک کش ارتودنسی به نکات زیر توجه کنید.

·         استفاده از کش سفید ارتودنسی سبب سفید نشان دادن دندان ها می شود. اما این کش ها با گذشت زمان کدر شده و به زردی متمایل می شوند. همچنین غذاها و خوراکی های رنگی نیز موجب تغییر رنگ آنها می شود.

·         انتخاب رنگ زرد موجب می شود که دندان ها زردتر جلوه کنند.

·         انتخاب رنگ مشکی نیز سبب خواهد شد که دندان های سالم، پوسیده و خراب نشان داده شوند.

·         کش های خاکستری نیز از هر گونه تغییر رنگ به دور هستند و اگر دوست دارید بریسی تمیز و ضد لک داشته باشید، رنگ خاکستری یا نقره ای گزینه خوبی می تواند برای شما باشد.

·         کش های قهوه ای و سبز نیز ممکن است تداعی کننده ذرات غذا و مواد غذایی به جا مانده در دندانها باشند.

بطور کلی باید گفت درست است که فرد می تواند آزادانه رنگ ارتودنسی خود را انتخاب کند اما برای بهترین انتخاب، باید فاکتورهای زیادی را مورد توجه قرار داد.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

صفحه قبل 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 صفحه بعد
<-blogads->