آیا باید رژیم غذایی ارتودنسی داشته باشیم؟

درمان ارتودنسی یکی از محبوب ترین درمان ها برای رفع نامرتبی ها و به هم ریختگی های دندان است. برای انجام این درمان، ارتودنتیست بریس هایی را روی دندان های بیماران قرار می دهد و این بریس ها با اعمال یک فشار ملایم، دندان ها را در یک جهت مشخص به حرکت در می آورند.

درمان ارتودنسی دندان نیز همانند سایر روش های درمانی و ترمیمی دندانپزشکی، نیازمند انجام یک سری مراقبت های خاص است. یکی از این مراقبت ها در دوره ارتودنسی شامل محدودیت های غذایی ارتودنسی هستند.

محدودیت های غذایی ارتودنسی

در طول دوره درمان با بریس ها و دستگاه های ارتودنسی، شما موظف هستید که یک سری نکات را شامل محدودیت های غذایی ارتودنسی رعایت کنید. این محدودیت ها علاوه بر خوردن یا نخوردن یک سری مواد غذایی، تغییراتی را در نحوه خوردن بعضی از مواد غذایی شامل میشوند. برای مثال در این دوره مواد غذایی سفت باید به خوبی خرد و ریز شده و بعد میل شوند و

مراقبت صحیح از دندان های ارتودنسی شده

هر روز پس از خوردن هر وعده غذایی، دندان های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. بهتر است این کار حداقل دو بار در طول روز انجام شود.

برای حفظ بیشتر بهداشت و سلامت دهان و دندان های خود در طول دوره درمان ارتودنسی، می توانید محیط داخلی دهان خود را با دهانشویه ها بشویید تا از رشد باکتری ها جلوگیری شود.

از گاز زدن به مواد خوراکی اجتناب کنید. زیرا انجام این کار می تواند به بریس های ارتودنسی آسیب وارد کند.

از خوردن غذاهای چسبناکی مانند آدامس، تافی ها، سوهان و… خودداری کنید.

از مصرف نوشیدنی های گازدار حاوی مواد اسیدی خودداری کنید؛ زیرا این ترکیبات اسیدی ممکن است باعث پوسیدگی و خرابی دندان ها شوند.

به آرامی و بدون عجله غذا بخورید.

در طول دوره درمان ارتودنسی چه بخوریم؟

در طول دوره درمانی ارتودنسی بهتر است غذاهای نرم که به جویدن نیاز زیادی ندارند بخورید. همچنین خوردن مواد خوراکی و نوشیدنی های خنک می توانند التهاب و ناراحتی لثه و دندان های شما را کاهش دهند. بعضی از غذاهایی که در طول دوره درمان ارتودنسی می توانید بخورید عبارتند از:

·         پوره سیب زمینی

·         ماکارونی و نودل

·         سوپ ها و انواع آش های آبکی و رقیق

·         کیک و شیرینی های نرم

·         آبمیوه های طبیعی

·         ماست خنک

·         بستنی

·         انواع مختلف اسموتی ها

·         میوه های نرم مانند موز

·         گوشت سفید خوب نرم شده

·         سبزیجات پخته یا بخار پز

·         برنج خوب پخته شده و نرم

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

دندان درد چیست و چگونه ایجاد می شود؟

دندان درد چیزی است که احتمالا خیلی از شما آن را تجربه کرده اید. دندان یک عضو زنده در بدن انسان است و سخت و محکم دیده می شود. ولی برعکس چیزی که مشاهده می کنید، یک عضو زنده و دارای حس و خون رسانی است. دندان از دو بخش بیرونی و درونی تشکیل می شود که بخش بیرونی آن دارای پوسته سخت و محکم است و درونی دارای عصب و رگ های خونی است که دیده نمی شود.

انواع دندان درد

دندان درد می تواند به یکی از علل زیر به وجود آید:

·         پوسیدگی دندان

·         آبسه کردن دندان

·         دندان شکسته یا آسیب دیده

·         عفونت یا التهاب لثه

·         ترمیم دندان

·         فشار دندان یا دندان قروچه

·         دندان آسیاب سوم (دندان عقل)

·         سطوح نمایان شده ریشه

·         سینوزیت

چگونه می توان فهمید دندانی پوسیده است؟

وقتی که دندان فرد تیر می کشد و درد به همراه دارد و زمانی که آب سرد می نوشد آب به عصب دندان بر خورد کرده و باعث تیر کشیدن دندان می شود، در واقع دندان پوسیده است.

درد پر کردن دندان ها

به برداشتن پوسیدگی ها از روی دندان و جایگزین کردن آن توسط یک ماده به نام ( filing ) پر کردن دندان یا ترمیم دندان می گویند. هنگام پر کردن دندان، داخل دندان خالی می شود و از دستگاه هایی برای تراشیدن پوسیدگی ها استفاده می شود که بعد با پر کردن داخل دندان، عصب ها با ماده مناسبی پوشیده شده و درد تمام می شود. برای ماندگاری دندان پر شده باید روی آن را روکش بکشند تا ماده ای که با آن دندان پر شده لب پر یا جدا نشود و دوباره نیازی به پر کردن نباشد.

آیا درمان های خانگی برای رفع  درد دندان موثرند؟

تمامی دارو های خانگی به صورت موقت می توانند دندان درد شما را ساکت و آرام کنند. ولی در نهایت برای اتمام درد باید به دندانپزشک مراجعه کرد. راه هایی که درد را در دندان شما را به طور موقت آرام می کند:

·         از اسپری های بی حس کننده استفاده کنید و دهان شویه و مسواک بزنید.

·         روی گونه های خود کمپرس یخ بگذارید.

·         آب یخ را در دهانتان نگه دارید؛ ممکن است کمک کند اما اگر دیدید که دچار درد شدید از انجام آن اجتناب کنید.

·         به هیچ وجه شیرینی جات، تنقلات و غذا های سرد و گرم میل نکنید.

·         اصلا قرص آسپرین را روی دندانتان نگذارید.

·         اگر دردی که در دندان شما بود، خوب شد به این معنی نیست که دندان شما سالم است.

منبع: https://www.chalava.ir/

ارتودنسی دندان کودکان

ارتودنسی دندان کودکان به مجموعه اقدامات و کارها اعم از درمان ناهنجاری ها و نامنظمی موقعیت دندان‌ها و پیشگیری از بوجود آمدن این نامنظمی‌ها و رفع به موقع مشکلات می‌باشد.

مشکلات دندان و به دنبال آن ارتودنسی دندان کودکان، از جمله مواردی است که والدین باید به آن توجه زیادی کنند و اطلاعات کافی در درباره آن داشته باشند. کودکان از هر لحاظی ظریف هستند و تمام ساختارهای بدنشان تا سنین خاصی همچنان ظریف باقی می‌ماند. برای همین، باید با دقت مراقب سلامتی آن‌ها بود.

دندان ‌های کودک از اهمیت فوق‌العاده زیادی برخوردار هستند. آن‌ها دندان های شیری دارند و برای مدت زیادی از این دندان ها استفاده می‌کنند. نامرتبی و ناهماهنگی این دندانها، می‌تواند تاثیر زیادی بر رویش دندان های دائمی بگذارد. به همین دلیل کودکان باید برای رفع این مشکلات به متخصص ارتودنسی کودکان مراجعه کنند و برای داشتن دندان های دائمی سالم و خوش ‌فرم آماده شوند.

ابزارهای لازم جهت اصلاح بدشکلی ‌های دندان و فک

·         بندها (Bands)

·         براکت ها (Brackets)

·         سیم ها (Wires)

·         هدگیر (Headgear)

·         رابر باند (Rubber bands)

·         رتینر ها یا نگهدارنده ها (Retainers)

·         تراز کننده ها و الاینر های شفاف (Clear aligners)

شما می‌توانید ارتودنسی را هم در دوران کودکی و هم در بزرگسالی انجام دهید. اما انجام و درمان به موقع آن در سنین پایین، طول دوره درمان را به شدت کاهش می‌دهد، انجام آن را راحت ‌تر می‌کند و از بدتر شدن شرایط جلوگیری می‌کند.

شروع درمان ارتودنسی دندان کودکان

درمان معمولاً در سنین 12 یا 13 سالگی شروع می شود، زمانی که دندان های بزرگسال کاملاً رشد کرده باشند. کودکانی که شکاف کام و لب دارند ممکن است قبل از رشد کامل دندان بزرگسالان به درمان ارتودنسی نیاز داشته باشند.

بهداشت دهان و دندان قبل از شروع هر کار ارتودنسی ضروری است. وقتی دستگاه ها روی دندان ها قرار می گیرند، احتمال لخته شدن ذرات غذا بیشتر است. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در طول درمان، فرد باید خیلی دقیق تر و بیشتر مسواک بزند.

انواع درمان ارتودنسی کودکان

از بریس و سایر وسایل برای صاف نمودن دندان ها استفاده می شود. یک متخصص ارتودنسی می تواند کارهایی را انجام دهد که هدف آن دستیابی به موارد زیر است :

·         بستن شکافهای وسیع بین دندانها

·         تراز کردن نوک دندان ها

·         صاف کردن دندان های کج

·         بهبود گفتار یا توانایی جویدن

·         تقویت سلامت طولانی مدت لثه ها و دندان ها

·         جلوگیری از ساییدگی بیش از حد طولانی مدت یا ضربه به دندان ها

·         درمان نیش نامناسب

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

آبسه دندان و درمان آن

آبسه دندان حفره پر از چرکی است که می تواند در قسمت های مختلف دندان یا لثه در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود. این عفونت اغلب در پالپ یا مغز نرم دندان جمع می شود. باکتری هایی در پلاک وجود دارند، یک محصول جانبی از غذا، بزاق و باکتری در دهان است که به دندان می چسبد و به دندان و لثه آسیب می رساند.

در صورت عدم درمان، ممکن است باکتری ها در داخل بافت نرم دندان یا لثه پخش شوند. این در نهایت می تواند منجر به آبسه شود. دندان آبسه دار باعث دردی متوسط ​​تا شدید می شود که ممکن است گاهی به گوش یا گردن شما بزند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف و نحوه تشخیص آبسه دندان ادامه مطلب بخوانید.

انواع آبسه دندان کدامند؟

انواع مختلف آبسه دندان به محل آن بستگی دارد.

·         آبسه پری اپیکال: این یک آبسه در انتهای ریشه دندان است.

·         آبسه پریودنتال: این آبسه، روی لثه کنار ریشه دندان است. همچنین ممکن است به بافت و استخوان اطراف گسترش یابد.

·         آبسه لثه: این یک آبسه روی لثه است.

آبسه دندان چگونه درمان می شود؟

درمان آبسه دندان بر پاکسازی عفونت و تسکین درد متمرکز است. بسته به علائم شما در هنگام داشتن آبسه دندان دارد، دندانپزشک ممکن است درمان را با عکسبرداری با اشعه ایکس از دندان شما شروع کند. درمان  آبسه دندان بسته به نوع و شدت آن دارد. گزینه های درمانی آن عبارتند از:

کانال ریشه یا عصب کشی:

عصب کشی شامل حفاری دندان آسیب دیده و تخلیه آبسه و حذف هر گونه پالپ آلوده در داخل دندان شما می باشد. در مرحله بعد، دندانپزشک شما، پالپ دندان را از آبسه پاک کرده و آن را پر می کند. همچنین ممکن است برای تقویت دندان شما آن را با تاج بپوشانند. روش تاج گذاری معمولاً طی یک قرار ملاقات جداگانه انجام می شود.

تخلیه آبسه:

دندانپزشک برای تخلیه چرک، یک برش کوچک در ناحیه ای که آبسه به وجود آمده ایجاد می کند. او با تمیز کردن محل آبسه با محلول نمکی آنرا از بین میبرد.

کشیدن دندان:

اگر دندان شما بیش از حد آسیب دیده باشد، دندانپزشک ممکن است آن را قبل از تخلیه آبسه بکشد. دندان پزشک شما ممکن است دندان را عصب کشی کند و سپس آبسه را تخلیه کند.

آنتی بیوتیک ها :

اگر عفونت از ناحیه آبسه فراتر رفته باشد یا سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید، ممکن است دندانپزشک آنتی بیوتیک خوراکی برای رفع عفونت تجویز کند.

منبع: https://www.chalava.ir/

استفاده از ژل ارتودنسی

ژل ارتودنسی، محافظ لثه ای نرم و بی ضرر برای کودکان و بزرگسالان دارای بریسارتودنسی است که برای پوشاندن براکت ها و سیم های برآمده با سطح صاف استفاده می شود. وقتی احساس خراشیده شدن و اذیت کننده بریس های جدید بیش از حد شود، ژل ارتودنسی دندان بسیار کمک کننده است. وقتی براکت ارتودنسی یا سیم آن می شکند یا از جای خود جدا می شود، استفاده از یک تکه ژل، در حالی که منتظر قرار ملاقات با متخصص ارتودنسی هستید، می تواند مانع از نفوذ سیم های دردناک به لثه شود.

ژل ارتودنسی از چه ساخته شده است؟

ژل ارتودنسی حاوی چند اصلاح کننده برای طعم و بافت است؛ اما بیشتر از واکس های طبیعی ساخته می شوند. برخی از محصولات ژل ارتودنسی دندان از موم کارناوبا ساخته می شوند؛ در حالی که برخی دیگر از محصولات از پارافین ساخته می شوند. ژل دندان شفاف بوده و اغلب بدون عطر و طعم است. اگر چه برخی از انواع آن با نعناع یا مواد دیگر طعم دار شده اند.

ژل ارتودنسی دندان چگونه کار می کند؟

ویژگی های خاص ژل دندان، باعث استفاده از آن برای محافظت از لثه در برابر لبه های فلزی بریس ها شده است. ژل در دمای اتاق جامد است؛ اما با گرمای دست می توان آن را نرم کرده و فرم داد. ژل ارتودنسی بر روی بریس ها می چسبد و یک بافر بین براکت ها و لثه ایجاد می کند. همچنین در حالی که در دهان است، صاف می ماند و با تجزیه و بدون خطر پوسته پوسته می شود و پوست آن به راحتی جدا می گردد.

نحوه اعمال ژل برای بریس ها

·         دندان های خود را مسواک بزنید.

·         یک تکه ژل به اندازه یک نخود کوچک بردارید.

·         آن قدر فشار دهید که نرم شود و آن را به صورت گلوله درآورید و سپس گلوله را کمی صاف کنید.

·         ژل را به آرامی به قسمت سخت بریس ها فشار دهید.

مراقبت از بریس و ژل دندان

در حالی که ژل دندان روی بریس هایتان است، می توانید مسواک بزنید. از مسواکی استفاده کنید که نواحی صعب العبور دهان را تمیز کند، مانند مسواک Colgate 360 ​​° Total.

شست و شو با دهان شویه یک بار در روز، همچنین به جلوگیری از پوسیدگی دندان در هنگام استفاده از بریس ها کمک می کند. اگر نسبت به نحوه استفاده از ژل دندان اطمینان ندارید، از متخصص ارتودنسی بخواهید تا به شما دستورالعمل لازم را بدهد.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

انجام جراحی لثه

لثه بافتی است که از یک طرف به دندان ها از طرف دیگر به مخاط دهان متصل می باشد. این بافت گاهی دچار عفونت یا بیماری های دیگر می شود که باید درمان شود. جراحی لثه یکی از راه های درمان بیماری های لثه یا اصطلاحا بیماری های پریودنتال می باشد.

بیماری لثه چیست؟

لازم به ذکر است که این آماس لثه مرحله اولیه بیماری لثه است و اگر زود آن را درمان نکنید، به بیماری پیرا دندانی (نوع شدیدی از بیماری لثه) تبدیل می شود.

بیماری لثه با باکتری هایی آغاز می شود که در دهان جمع شده و به لثه می چسبند. این باکتری ها در آنجا انباشته شده و تکثیر پیدا می کنند و در نتیجه پوششی به نام جرم دندان را به وجود می‌آورند. اگر این جرم ها پاک نشوند، بافت پوششی مجاور آن ملتهب می شود و آماس لثه به وجود می‌آید.

عفونت لثه

وقتی باکتری های موجود در جرم تکثیر می شوند و تا زیر خط لثه ادامه پیدا می کنند، شیار لثه به وجود می‌آید. در این زمان، روش های جرم ‌گیری در خانه دیگر جوابگو نیستند زیرا میکروب به زیر خط لثه رفته؛ جایی که مسواک و نخ دندان به آن دسترسی ندارند.

باکتری های جرم داخل شیار، موادی از خودشان تولید می کنند که باعث می شود بافت سفت کنار لثه فرو بریزد و شیار عمیق تری ایجاد شود. پیشروی بیماری لثوی به این شکل، عفونت را وارد ریشه های دندان می کند و به آن قسمت هم آسیب می زند. درنتیجه، دندان شل می شود، درد می گیرد و بیمار باید عمل جراحی لثه انجام بدهد.

جراحی لثه تحلیل رفته

ممکن است قبل از این مرحله، لازم باشد بیمار مراحل درمانی ابتدایی را طی کند و عمل جرم ‌گیری و پوشش ریشه انجام دهد. بسته به اینکه بیمار چقدر جرم روی دندان هایش دارد، عمل جرم‌ گیری و پوشش ریشه ممکن است بین دو تا چهار جلسه طول بکشد.

چرا باید عمل جراحی لثه انجام شود؟

وقتی پزشک لثه را بر می دارد، به ریشه ها دسترسی بهتری خواهد داشت و می تواند خیلی راحت جرم های روی آن را از بین ببرد و بیماری را درمان کند. همچنین، با تغییر شکل لثه، مسواک زدن و شستشوی دهان برایتان آسان تر می شود. البته نتیجه ‌بخشی عمل جراحی لثه به میزان مراقبت های بیمار بعد از عمل (مراقبت های بهداشتی) و میزان حاد بودن بیماری هم بستگی دارد.

منبع: https://www.chalava.ir/

پروتز دندان چیست و چه کابردی دارد؟

دندان‌ها به دلایل متعددی مانند پوسیدگی، آسیب دیدگی و یا تخریب بافت‌ های مجاور ممکن است بیفتند و یا شکل ظاهری نامناسبی پیدا کنند. روش های مختلفی برای پرکردن جای خالی دندان یا جایگزین دندان وجود دارد. یکی از مهمترین روش های جایگزین دندان های از دست رفته، پروتز دندان یا دندان مصنوعی است.

پروتز دندان چیست؟

در کنار دیگر روش های جایگزین کردن دندان مانند ایمپلنت، بریج و پل دندانی، پروتز دندان نیز از مهمترین روش های جایگزین است که با توجه به ویژگی ها و هزینه های نسبتا پایینش، طرفداران زیادی دارد.

انواع پروتز دندان

به طور کلی ما دو نوع پروتز داریم که یکی پروتز پارشیل یا ناکامل است و دیگری پروتز کامل. اگر همه دندان ها کشیده شده باشند، ما از پروتزهای کامل استفاده میکنیم و اگر تعدادی از دندان ها کشیده شده باشند ما در کنار دندان های واقعی از پروتزهای پارشیل استفاده خواهیم کرد.

پروتز دندان پارشیل چیست؟

پروتز ناکامل یا پارشیل، نوعی پروتز متحرک است و خود از اجزای مختلفی تشکیل شده است. دندان های مصنوعی جایگزین شده در این پروتزها، روی یک پایه پلاستیکی همرنگ لثه ها قرار میگیرند. این مجموعه توسط یک نگهدارنده فلزی در داخل دهان قرار میگیرد و به صورت موقت فیکس میشود. اگر میخواهید پروتز دندان ارزان داشته باشید میتوانید روی پروتز های ناکامل حساب باز کنید.

زمانی که هنوز چند دندان طبیعی در فکین بالا و پایین وجود داشته باشند ما معمولا از این پروتزها به عنوان جایگزین سایر دندان های از دست رفته استفاده میکنیم. یک پروتز ناکامل نه تنها فضای خالی ایجاد شده توسط دندان های از دست رفته را پر می کند، بلکه از تغییر موقعیت دندان های دیگر جلوگیری می کند.

پروتز کامل دندان چیست؟

خود پروتزهای کامل دندانی می توانند معمولی یا فوری باشند. یعنی در دو دسته مجزا قرار میگیرند. پروتزهای فوری به صورت موقت استفاده میشوند و تا زمان آماده شدن پروتزهای کامل معمولی، میتوان از آن ها به عنوان جایگزین موقت دندان استفاده کرد. از لحظه کشیده شدن دندان ها تا حدود 12 هفته بعد، میتوان از پروتزهای موقت و فوری استفاده کرد.

بعد از اینکه پروتزهای معمولی آماده شدند؛ پروتزهای فوری کنار گذاشته میشوند و مورد استفاده قرار نمیگیرند. با توجه به اینکه طی دوره بهبودی بعد از کشیدن دندان ها، فک و لثه ها تمایل دارند که کوچکتر یا جمع شوند، استفاده از پروتز فوری با مشکلاتی همراه خواهد بود و باید برای تنظیمات مجدد به متخصص دندانپزشکی خود چند باری مراجعه کنید.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

اصول نگهداری و مراقبت از لمینت‌ها

طبق گفته متخصصان دندانپزشکی زیبایی و ترمیم، در صورت مراقبت از لمینت دندان ها، آن ها می توانند بین ۷ تا ۱۵ سال ماندگاری داشته باشند. به همین دلیل، بسیار مهم است که شما به طور منظم عادت های توصیه شده در زمینه رعایت بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را حفظ کنید تا بتوانید به طور درست به مراقبت از لمینت دندان بپردازید.

دندانپزشکان توصیه می کنند حداقل هر ۶ ماه یکبار به نزد متخصص زیبایی دندان خود مراجعه کرده تا از سلامت دهان و دندان و همچنین سلامت لمینت اطمنیان حاصل شود. در ادامه با مهمترین راه کارهای مراقبت از دندان لمینت شده که هر شخصی که لمینت دارد باید آن ها را رعایت کند، آشنا خواهید شد.

نحوه مراقبت از دندان لمینت شده چگونه است؟

بهترین راه برای حفظ دندانها و لثه و در کنار آن ها لمینت و سایر روکش های دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. با رسیدگی منظم و به موقع به دهان و دندان، از تشکیل پلاک دندان و همچنین لکه دار شدن یا ترک خوردن لمینت ها جلوگیری خواهید شد. به طور خلاصه برای اینکه بتوانید به طور موثر از این روکش لمینت خود تا سالیان سال مراقبت کنید موارد زیر را دنبال کنید:

·         روزانه دو بار مسواک بزنید.

·         روزانه یکبار نخ دندان بزنید.

·         روزانه یک بار از دهانشویه یا محصولات حاوی فلوراید استفاده کنید.

·         مصرف شیرینی ها را محدود کنید.

·         با کمک دندان ها چیزهای سفت و سخت را گاز نزنید

·         هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک و متخصص زیبایی خودتان مراجعه کنید

مهمترین نکته در مراقبت از لمینت دندان

طبق اعلام انجمن دندانپزشکی آمریکا، شما باید دو بار در روز دندان های خود را با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. فلوراید به طور طبیعی خاصیت حفظ سلامتی و پاک کنندگی دارد و مدت ها است که برای داشتن مزایای سلامتی دهان و دندان شناخته شده است. در کشور آمریکا بسیاری از شهرداری ها برای کمک به کاهش پوسیدگی دندان و پیگیری از ایجاد حفره اقدام به تهیه آب آشامیدنی حاوی فلوراید میکنند.

برای مراقبت از لمینت دندان لازم است که هر بار حتماً به مدت ۲ دقیقه مسواک بزنید. دو دقیقه در عین اینکه مدت زمان اندکی است اما فرصت کافی برای تمیز کردن دندان ها مخصوصا آن هایی که لمینت دارند را برای شما فراهم میکند. برای این منظور اصلا عجله نکنید و به آرامی تمام سطوح دندان و لمینت را با دقت تمیز کنید تا به پلاک دندان اجازه پیشروی و تلنبار شدن ندهید.

منبع: https://www.chalava.ir/

ارتودنسی 6 ماهه

ارتودنسی های 6 ماهه به سرعت نتیجه بخش هستند؛ زیرا طوری طراحی شده اند که فقط تعداد معینی از دندان ها را انتخاب می کنند. آنها فقط روی همترازی دندان های خاص متمرکز هستند. این نوع ارتودنسی ها به طور معمول از تیتانیوم نیکل ساخته می شوند که فشار پایدارتری را ارائه می دهد.

هدف ارتودنسی 6 ماهه

دندان ها نقش بسیار مهمی در زندگی ما دارند؛ زیرا ما می توانیم سطح اعتماد به نفس ما را تحت تأثیر توانایی لبخند پهن و روشن با دندان های مستقیم قرار دهیم. در روش ارتودنسی 6 ماهه، از یک تکنیک ساده و موثر استفاده می شود که به طور متوسط ​​فقط شش ماه طول می کشد تا یک لبخند روشن و مستقیم داشته باشید؛ بدون اینکه مشکلی اساسی داشته باشید یا از آن خارج شوید.

ارتودنسی 6 ماهه مناسب کدام دندان ها است؟

درمان با ارتودنسی 6 ماهه با بریس بر اصلاح زیبایی دندان های جلویی شما تمرکز دارد. استفاده از این روش درمانی برای افرادی که نیاز به هم ترازی با نیش دارند، ایده آل نیست. اما این روش درمان با بریس با تمرکز بر لبخند، بسیار سریعتر از ارتودنسی معمولی است که ناهنجاری های دندان های گزش و پشت را برطرف می کند. ارتودنسی کوتاه مدت با بریس های شفاف ممکن است از چهار تا نه ماه طول بکشد؛ اما به طور متوسط ​​حدودا شش ماه است.

مزیت ارتودنسی 6 ماهه دندان

بریس های 6 ماهه، بریس های کوتاه مدتی هستند که می توانند مسائل خاص را به سرعت و با کمترین ناراحتی برطرف کنند. فشار این مهاربندهای کوتاه مدت، بسیار ملایم تر از بریس های سنتی ثابت است. از آنجا که بریس های 6 ماهه فقط روی دندان های خاصی تمرکز می کنند، ریشه ها و لثه ها بسیار راحت ترند. همچنین از آنجا که تمیز کردن آنها بسیار آسان است، خطر عفونت و حفره نیز به حداقل می رسد.

آیا هر کسی می تواند از بریس های 6 ماهه استفاده کند؟

متأسفانه ، بریس های 6 ماهه برای همه مناسب نیستند. آنها در اصلاح مسائل با دندان های 6 تا 8 جلویی در بالا و پایین دهان و همچنین مشکلات کوچک موثر هستند. کسانی که بیش از حد مشکلات شلوغی دارند، برای بریس های 6 ماهه مناسب نخواهند بود. اگر می خواهید دندان های خود را به سرعت و به طور موثر صاف کنید، باید یک مشاوره با دندانپزشک خود رزرو کنید. تیم دندانپزشکی لبخند شما را به طور کامل بررسی می کند و اگر درمان شش ماهه لبخند برای شما مناسب باشد به شما اطلاع می دهد.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

بیماری‌های مخصوص فک و دهان

بیماری‌ های مربوط به فک و دهان را بیماری‌های استوماتوگناتیک می‌نامند. دهان از ارگان‌های مهم بدن با عملکردهای متفاوت است. بیماری‌های دهان به گونه‌ای هستند که اکثر افراد مبتلا از آن بی اطلاع هستند و عدم توجه به این بیماری‌ها، فرد مبتلا را دچار بیماری‌های شدیدتر می‌کند.

شایع‌ترین بیماری‌های فک و دهان

در این مطلب شایع‌ ترین بیماری‌ های فک و دهان را برایتان نام میبریم. با درمان به موقع این بیماری‌ها و پیشگیری از مشکلات شدیدتر می‌توان از وقوع بیماری‌های حادتر جلوگیری کرد.

·         اختلال مفصل گیجگاهی فکی

·         آفت

·         تبخال

·         زخم دهان

·         سرطان دهان

·         بوی بد دهان

·         لکوپلاکی

اختلال مفصل گیجگاهی فکی

یکی از شایع‌ ترین بیماری‌ های فک و دهان بیماری اختلال مفصل گیجگاهی فکی است. مفصلی که فک پایین را به جمجمه متصل می‌کند مفصل گیجگاهی فکی نام دارد. وجود این مفصل است که بسیاری از کارهای ما را از جمله جویدن غذا، صحبت کردن و خمیازه کشیدن را میسر می‌کند. این مفصل به فک اجازه می‌دهد که در تمام جهات حرکت کند. افرادی که دچار اختلال مفصل گیجگاهی فکی هستند در باز و بسته کردن دهان خود مشکل دارند.

از دیگر علائم این بیماری وزوز گوش، احساس درد در فک یا گوش موقع غذا خوردن، سردردهای بی علت در طول روز است. همچنین صدای کلیک یا صدای خرت خرت موقع باز و یا بسته کردن دهان و جویدن نیز از علائمی است که باید حتما به پزشک متخصص مراجع کرده و از سلامت و یا وجود بیماری مطمئن شوید. اختلال مفصل گیجگاهی فکی ممکن است در یک طرف صورت و یا در هر دو طرف صورت اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید: زخم ها و عفونت دهان

عوامل ایجاد کننده اختلال مفصل گیجگاهی فکی

·         فشار و یا ضربه محکم به فک

·         دندان قروچه

·         آرتروز در مفصل گیجگاهی فکی

درمان اختلال مفصل گیجگاهی فکی

پزشک متخصص شما ممکن است برای تشخیص قطعی و درمان مناسب، از دهان و فک شما، عکس رادیوگرافی پانورامیک بخواهد. بیشتر افرادی که مبتلا به این بیماری هستند علائمی موقی دارند که خیلی جدی نیستند و در بیشتر موارد در خانه درمان می‌شود. خود بیمار برای رفع این اختلال اقدامات مهمی می‌تواند انجام دهد. از جمله اقداماتی که فرد بیمار در خانه برای بهبودی خود می‌تواند انجام دهد شامل موارد زیر می‌شوند:

1.      از حرکت دادن فکتان با شدت زیاد جلوگیری کنید

2.      استفاده از کمپرس یخ در صورت درد داشتن

3.      استفاده از یک حوله گرم و قرار دادن آن بر روی صورت

4.      استفاده از داروهای ضد التهابی مانند آسپرین و ایبوپروفن

5.      فیزیوتراپی

منبع: https://www.chalava.ir/

صفحه قبل 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 صفحه بعد
<-blogads->