آیا می توان از ارتودنسی نگین دار استفاده کرد؟

ارتودنسی نگین دار یا براکت ارتودنسی قطعات مربع شکل کوچکی هستند که عمدتا از جنس فلز یا سرامیک است و با کمک چسب مخصوص ارتودنسی به سطح دندان چسبانده می شوند. امروزه با پیشرفت های فراوان در زمینه ارتودنسی نگین دار، نگین ها و براکت های مختلفی وجود دارند که هریک برای شرایط مختلف استفاده می شود.

کاربرد نگین ارتودنسی

از وظایف اصلی نگین ارتودنسی می توان به اتصال موارد مختلف به دندان اشاره کرد. به بیان دیگر همانطور که در بالا اشاره کردیم، نگین های ارتودنسی در ارتودنسی ثابت در واقع همانند دستگیره عمل می کند که به دندانها می چسبد و آنها را به جایگاه مناسب راهنمایی می کند.

برای هر دندان، نگین ارتودنسی خاصی طراحی می شود که به نوع دندان وابسته است. روی بعضی از نگین های ارتودنسی قلاب وجود دارد و بعضی از نگین های ارتودنسی نیز هر شیاری دارند که سیم ارتودنسی از داخل آن عبور می کند. نگین های ارتودنسی به طور کلی در سه دسته اصلی جای می گیرند:

·         نگین های معمولی

این نگین ها اولین نوع در درمان های ارتودنسی بودند و جنس آنها فولاد ضد زنگ است و در برخی از موارد از تیتانیوم نیز استفاده میشود.

·         نگین های سلف لیگت

نگین های سلف لیگیت یا خود بازشونده، گیره ای دارند که باز و بسته می شوند. این نوع نگین ها طول درمان ارتودنسی را کاهش می دهند و به علت فشار نیرو های کمتر به دندان ها، درد کمتری به دندان ها وارد می شود و نیازمند تنظیمات کمتری هستند.

·         نگین های لینگوال یا زبانی

نگین های لینگوال یا زبانی در پشت دندانها متصل میشوند و قابل مشاهده نیستند. این نگینهای ارتودنسی به دلیل محدودیت های لابراتواری، هنوز در ایران به صورت کامل وجود ندارد.

اقدامات لازم در صورت شکستن نگین ارتودنسی

در اقدام اولیه باید با متخصص ارتودنسی تماس گرفته شود و شرایط به او توضیح داده شود تا مشخص شود که لازم است بلافاصله به او مراجعه شود یا بیمار می تواند منتظر بماند.

نگین ارتودنسی منجر به حرکت تدریجی دندان می شود تا دندان ها را در جایگاه مناسب خود قرار دهند و نیرویی ملایم به آنها وارد کند. در صورتی که به دندان نیرو وارد نشود به تدریج به موقعیت پیشین خود تغییر جهت می دهند. همین امر منجر می شود تا زمان بیشتری نگین ها در دهان بیمار بماند؛ بنابراین طول دوره درمان ارتودنسی افزایش می یابد.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

عصب کشی دندان چگونه انجام می شود؟

عصب کشی دندان که به نام های درمان ریشه دندان، روت کانال تراپی یا همان RCTنیز شناخته میشو، از شایعترین درمان های دندانپزشکی می باشد. دندان درد ممکن است خیلی بی موقع برای هرکسی پیش آید که در این صورت شخص معمولا جهت تسکین درد دندان، سراغ خرید مسکن درد دندان و یا استفاده از اسپری های دندانپزشکی و یا دهانشویه های ضدعفونی کننده می روند.

درد شدید دندان معمولا به علت دندان پوسیده ای است که به عصب رسیده است که شاید اگر پوسیدگی دندان به موقع برداشته و دندان ترمیم می شد با هزینه و زحمت کمتری انجام می شد.

کلمه عصب کُشی صحیح است یا عصب کِشی؟

در این عمل، عصب از داخل کانال ریشه بیرون کشیده می شود که می توان به آن عصب کِشی گفت. گاهی هم به وسیله مواد شیمیایی عصب داخل کانال کشته می شود و یا به عبارتی فلج می شود پس می توان واژه عصب کُشی را نیز برای آن استفاده کرد. پس هر دو واژه صحیح است ولی اصطلاح علمی آن درمان ریشه است.

مراحل انجام عصب ‌کشی

هنگام عصب‌ کِشی، دندان‌ پزشک بعد از برداشتن پوسیدگی‌ ها به کانال‌هایی که داخل ریشه دندان قرار دارند، دسترسی پیدا می‌کند. ابتدا با سوراخ کردن سقف پالپ و جاری شدن خون، فشار داخل پالپ کاهش پیدا کرده و درد کم می‌شود. (تعداد کانال‌ها بستگی به دندان دارد؛ مثلاً دندان نیش تک‌کاناله است ولی دندان آسیا سه یا چهار کانال دارد.)

درمان ریشه دندان از طریق مراحل زیر انجام میشود. ابتدا خارج کردن محتویات کانال ریشه و تمیز کردن آنها، سپس شکل دادن کانال‌های ریشه به نحوی که مواد دارویی شستشو دهنده تا انتهای کانال‌ها برسد و در آخر پرکردن کانال‌های ریشه طوری ‌که کاملاً بسته شوند و امکان عبور میکروب‌ها و محصولاتشان از مسیر آن‌ها کاهش یابد، اتفاق میفتد.

در عصب‌کشی این مواد به‌ طور کامل برداشته و تخلیه می‌شوند و سپس تمیز می‌شوند و آنگاه به وسیله یک سوهان کوچک، شکل‌دهی و با محلول شست‌ و شو، عفونت ‌زدایی می‌شوند. همچنین پس از قرار دادن میله‌ای بسیار نازک بنام گوتا که جنس پلاستیکی دارد در داخل پالپ، عاج دندان را با ماده‌ای (مثل آمالگام) که با مواد دیگر (مثل غذاها) واکنش نمی‌دهد پر می‌کنند.

اگر چه گاهی اعمال مذکور در بیش از یک جلسه درمانی انجام می‌شود، اما زیاد بودن فاصلهٔ زمانی بین تخلیه مواد عفونی و پر کردن دندان شانس عفونت‌های بعدی را بالا می‌برد.

منبع: https://www.chalava.ir/

کاربرد لمینت دندان

تاثیرگذارترین عامل برای داشتن لبخندی زیبا, زیبایی دندان‌ها است. اما برخی از افراد به علت داشتن دندان‌های بد شکل و ناموزون از داشتن لبخندی زیبا محروم هستند. یکی از راه‌هایی که به داشتن دندان‌هایی زیبا و نهایتا لبخندی زیبا به شما کمک می‌کند لمینت دندان است.

لمینت دندان چیست؟

لمینت یا ونیر دندان، پوسته‌های ظریف و شیشه‌ای شکلی هستند که در عین حال از استحکام بالایی برخوردار هستند. پروسه نصب این ونیرها روشی است که در آن از مواد همرنگ دندان یا سفید رنگ استفاده شده و برای ایجاد تغییر در  فرم، شکل، رنگ و طول دندان‌ها یا بستن فاصله بین دندان‌ها و درمان دندان‌های شکسته روی دندان قرار داده می‌شود. بدین ترتیب لمینت به صورت لایه‌هایی بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و ایراد و نواقص دندان را می‌پوشانند.

موارد کاربرد لمینت دندان

·         دندان‌های تیره و لک دار شده

·         درمان کانال ریشه دندان

·         دندان‌های شکسته شده

·         بهم ریختگی های متوسط تا خفیف دندانی

·         بستن فواصل دندانی

·         افزایش ارتفاع طول تاج‌ها

مزیت‌های روکش لمینتی

·         زیبایی چشمگیر و طبیعی بودن لمینت دندان

·         عدم رنگ پذیری و مقاومت به تغییر رنگ

·         بدون نیاز به بی حسی

·         مدت زمان کوتاه درمان

شایع ترین علل شکستن لمینت دندان

·         قدیمی بودن آن ها: برخی از آن ها میتوانند تا 20 سال عمر کنند اما برخی دیگر ممکن است تا 10 سال دوام بیاورند. طولانی شدن عمر آن ها میتواند از علل شکستن لمینت ها باشد.

·         عدم اتصال صحیح یا استفاده از چسب های بی کیفیت: اگر دندانپزشک با چسب و سمنت های باکیفیت لمینت ها را متصل نکند احتمال افتادن آن ها و شکسته شدنشان بالا است.

·         پوسیدگی دندان: عدم مراقبت از دندان ها و تشکیل پلاک دندانی میتواند باعث پوسیدگی دندان و خالی شدن و در نهایت شکستن لمینت شود.

لمینت دندان به چه افرادی پیشنهاد نمی‌شود؟

افرادی که عادت به دندان قروچه دارند و در رژیم غذایی روزانه خود از مواد اسیدی زیاد استفاده می‌کنند، افرادی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نمی‌کنند، افرادی که سایش مینای دندان آنها زیاد است و بافت مینای دندان آنها کافی نیست، افرادی که لثه‌های ضعیف و ناسالمی داشته و دارای بیماری های لثه هستند و افرادی که دارای بیماری‌ های مفصلی هستند گزینه مناسبی برای این کار نیستند.

نگهداری و مراقبت از لمینت دندان

·         استفاده از نخ دندان و مسواک به طور مرتب

·         استفاده از خمیردندان‌های حاوی فلوراید

·         مصرف صحیح برخی مواد غذایی و کاهش مصرف نوشیدنی‌های مضر

·         مراجعه به دندانپزشک هر چند وقت یکبار برای رسیدگی‌های لازم بر روی لمینت

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

علت های دندان درد

دندان دردی که در دندان یا اطراف آن به وجود می آید، اغلب هم شدید و ناخوشایند است. علاوه بر درد شدید و ناتوان کننده ، دندان شما ممکن است هنگام جویدن یا گاز گرفتن نیز دردناک شود. برای تشخیص علت دندان درد توسط دندانپزشک، چندین روش وجود دارد. آنها عبارتند از:

·         استفاده از اشعه  X

·         سوابق پزشکی

·         معاینه دندانپزشکی

·         پرتونگاری

علت درد دندان

از شایعترین مواردی که باعث دندان درد می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.

·         بیماری لثه

·         پوسیدگی دندان

·         دندان های حساس

·         التهاب پالپ دندان

·         دندان ترک خورده یا آسیب دیده

·         آبسه

·         عفونت سینوسی

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان به فرسایش و تشکیل حفره در سطح بیرونی مینای دندان مربوط است. در این هنگام لایه ای از باکتری های چسبنده که پلاک نامیده میشوند، روی مینای دندان تشکیل می شود. این پلاک می تواند اسید تولید کرده و مینای دندان شما را ضعیف و یا حتی سوراخ کند. زیرا پلاک دندان ، از قند ها و نشاسته ها و مانده مواد غذایی در دهان شما استفاده می کند.

پلاک این مواد را با بزاق دهان ترکیب کرده و اسید تولید می کند. با گذشت زمان مینای دندان شکسته شده و حفره شکل می گیرد. به طور معمول حفره ها بدون درد هستند. اما اگر پوسیدگی دندان از سطح مینای دندان به عاج گسترش پیدا کند، علائمی از خود به جا می گذارد. این علائم ممکن است حساسیت به دما و لمس باشد.

آبسه دندان

به طور معمول آبسه دندان از یک حفره درمان نشده یا بیماری پالپ ایجاد می شود. سپس محفظه پالپ آلوده سعی می کند خود را از نوک ریشه دندان خارج کند. فشار ناشی از عفونت زهکشی باعث ایجاد یک درد مداوم می شود. این درد هنگام ضربه شدیدتر می شود. اگر درمان صورت نگیرد درد توام با تورم شدید تر می شود.

حساسیت و درد دندان

بعضی اوقات وقتی که یک یا چند دندان شما در معرض هوای سرد ، مایعات یا غذاهای خاصی قرار می گیرد که ممکن است دندان های شما حساس شوند. این بدان معنی است که دندان شما به یک یا چند محرک، حساسیت پیدا کرده است. عاج دندان ممکن است در نتیجه حفره ها ، پر کردن های فرسوده یا دندان های ترک خورده و در معرض دید قرار گرفته باشد.

مسواک زدن نادرست می تواند عاج دندان شما را در معرض دید قرار دهد و منجر به حساسیت دندان ها شود. ممکن است در برخی از موارد هم حساسیت دندان در اثر بروکسیسم باشد.

منبع: https://www.chalava.ir/

ارتودنسی رنگی

لبخند جزئی از هویت انسان بوده است و دندانهای زیبا نه تنها چهره فرد را زیباتر می کند؛ بلکه در سلامتی او نیز نقش بسزایی دارد.

ارتودنسی رنگی از شیوه های تقریباً نوین در ارتودنسی دندان بشمار می آید که تنها در ارتودنسی ثابت کاربرد دارد. تعداد زیادی از افراد مخصوصاً نوجوانان و کودکان طرفدار این نوع ارتودنسی هستند. در این ارتودنسی، از بریس های رنگی متنوعی استفاده می شود. این بریس ها توانسته اند توجه افراد بسیاری را به خود جلب کنند.

در حقیقت منظور از ارتودنسی رنگی این است که حلقه های پلاستیکی در رنگ های مختلفی برای نگه داشتن براکت ها در ارتودنسی ثابت بکار می رود.

انتخاب بریس در ارتودنسی رنگی

در این نوع ارتودنسی، بریس های زیبا و رنگارنگ بسیار جذاب بوده و افراد می توانند بر اساس رنگ پوست و سبک و استایل خود رنگ مورد نظر را انتخاب کند.

همانطور که می دانید بریس، از براکت های فلزی کوچکی تشکیل شده است که در طول درمان به دندان ها متصل می شوند. همچنین سیمی نازک موجب به حرکت در آوردن این براکت ها می شود که به وسیله نوارهای کشی کوچک در محل خود نگه داشته می شوند. این کش ها در رنگ های مختلف جذاب و شفاف وجود دارند.

انتخاب رنگ در ارتودنسی رنگی به چه صورت است؟

می توان در طول دوره درمان ارتودنسی رنگی، بریس ها را تغییر داد و تنها از یک بریس استفاده نکرد. حتی می توان از رنگ های ترکیبی نیز استفاده نمود و رنگ های مختلف را بکار برد. در انتخاب رنک کش ارتودنسی به نکات زیر توجه کنید.

·         استفاده از کش سفید ارتودنسی سبب سفید نشان دادن دندان ها می شود. اما این کش ها با گذشت زمان کدر شده و به زردی متمایل می شوند. همچنین غذاها و خوراکی های رنگی نیز موجب تغییر رنگ آنها می شود.

·         انتخاب رنگ زرد موجب می شود که دندان ها زردتر جلوه کنند.

·         انتخاب رنگ مشکی نیز سبب خواهد شد که دندان های سالم، پوسیده و خراب نشان داده شوند.

·         کش های خاکستری نیز از هر گونه تغییر رنگ به دور هستند و اگر دوست دارید بریسی تمیز و ضد لک داشته باشید، رنگ خاکستری یا نقره ای گزینه خوبی می تواند برای شما باشد.

·         کش های قهوه ای و سبز نیز ممکن است تداعی کننده ذرات غذا و مواد غذایی به جا مانده در دندانها باشند.

بطور کلی باید گفت درست است که فرد می تواند آزادانه رنگ ارتودنسی خود را انتخاب کند اما برای بهترین انتخاب، باید فاکتورهای زیادی را مورد توجه قرار داد.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

جنس ژل بلیچینگ از چیست؟

عواملی مانند کهولت سن، سیگار کشیدن و مواد رنگی موجود در غذاها و باکتری های دهان و دندان می توانند منجر به تغییر رنگ دندان ها شوند. ضخامت بیشتر مینای دندان باعث سفیدی و شفافیت دندان ها میشود. اما به مرور زمان ضخامت مینا کم می شود و  شکست نور کم تر می شود. پس رنگدانه ها در سطح ظاهری مینا نفوذ می کنند و باعث ایجاد لکه های قهوه ای یا سیاه روی دندان ها می شوند.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ یا سفید کردن دندان روشی است که رنگدانه هایی که باعث تغییر رنگ دندان ها شده اند را از بین می برد و باعث سفید شدن دندان ها می شود. جنس ژل بلیچینگ از هیدروژن پراکسید است که رنگدانه های ایجاد شده بین هرم های دندانی را اکسید می کند و آنها را از بین می برد. این ماده به مرور به قسمت های پایین تر مینا در عاج نفوذ می کند و باعث سفید شدن دندان ها می شود.

لازم به ذکر است که بلیچینگ دندان یک روش دائمی نیست، بلکه نیاز به تکرار و تمدید شدن دارد.

اقدامات قبل از بلیچینگ

قبل از بلیچینگ بهتر است نسبت به برطرف کردن پوسیدگی دندان اقدام کرد. سپس در صورت نیاز، به جرم گیری دندان ها اقدام کرد تا بتوان از بلیچینگ نتیجه مناسبی دریافت کرد.

میزان سفیدی دندان ها تا چه زمانی دوام دارد؟

درجه سفیدی دندان ها برای افراد مختلف، با توجه به میزان زردی دندان ها، نوع سیستم سفید کننده و شرایط دندان ها متفاوت است. بعضی افراد ممکن است با مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگی، دندان هایشان بعد از ۱ ماه تغییر رنگ بدهد، اما افرادی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت بیشتری می دهند ممکن است تا ۱ سال یا بیشتر به بلیچینگ نیازی نداشته باشند.

آیا می توان دندان های ارتودنسی شده را بلیچینگ کرد؟

بهتر است بعد از پایان پروسه درمان با ارتودنسی اقدام به بلیچینگ دندان ها کرد. زیرا بعد از اینکه دندان ها مرتب شدند ممکن است بخش های پوشیده شده بدون رنگ به نظر بیایند؛ پس در این صورت می توانید از نتایج ایجاد شده در دندان هایتان لذت ببرید.

چه تفاوتی میان بلیچینگ و جرم گیری دندان وجود دارد؟

اگر چه هر دو روش ذکر شده باعث سفید شدن دندان ها می شوند، اما در طی فرایند جرم گیری، پلاک های ایجاد شده روی دندان و لثه ها از بین می روند. این امر می تواند باعث سفید شدن دندان ها شود ولی بلیچینگ دندان یک روش زیبایی برای سفید کردن دندان ها است.

منبع: https://www.chalava.ir/

ایمپلنت دندان و عوارض احتمالی آن

پس از اینکه دندانی از بین رفت و جای آن خالی شد، ممکن است مشکلات زیادی برای جویدن و حتی تکلم پیش بیاید. یکی از راه های درمانی برای این وضعیت، استفاده از ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان از جمله درمان های حوزه دندانپزشکی است که به نوعی جایگزین دندانِ از دست رفته طبیعی فرد میشود. هرچند که ایمپلنت مصنوعی ساختاری کاملا غیرزنده دارد، اما استحکام زیادی برای جویدن غذا و شرایط دیگر دارد. همچنین در ظاهر دقیقا مشابه یک دندان سالم و طبیعی است که عملکرد جویدن را به خوبی انجام می‌دهد.

ایمپلنت کاشته شده در استخوان معمولا با سلول های استخوانی و دهانی سازگار است و در کار آن ها اختلال ایجاد نمی کند. روی این قطعه کاشته شده را با تاج و روکش دندان پر میکنند تا شکلی دقیقا شبیه به دندان بگیرد.

آیا کاشت ایمپلنت دندان شامل محدودیت سنی خاصی می‌شود؟

برای انجام اینکار معمولا باید به اندازه کافی صبر کرد تا بافت استخوانی صورت و فک ها به تکامل و مرحله انتهایی رشد خود برسند. سن اتمام رشد استخوان های صورت معمولا 18 سال است.

اگر پیش از این سن اقدام به انجام کاشت ایمپلنت کرد، به خاطر رشد فک، سایز دندان کاشته شده کوچکتر میشود و باید دوباره آن را تعویض کرد. ولی پس از اتمام سن 18 سالگی هیچگونه محدودیت خاصی در خصوص کاشت ایمپلنت دندان وجود ندارد و تا هر سنی میتوان این کار را انجام داد.

موارد قابل توجه پس از کاشت قطعه ایمپلنت

·         3 تا 7 روز پس از کاشت ایمپلنت، از مصرف قهوه، سیگار و مشروبات الکی خوددار کنید.

·         تمام داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک را به موقع مصرف کنید.

·         تا حداقل یک روز بعد از عمل، ناحیه کاشت را مسواک نزنید.

·         حداقل تا 8 ساعت بعد عمل سعی کنید دهان خود را شستشو ندهید.

·         به صورت مرتب از دهانشویه های مناسب استفاده کنید.

·         برای جلوگیری از تشدید خونریزی هرگز آب دهان خود را تف نکنید.

برخی از عوارض کاشت دندان

یکی از قابل توجه ترین عوارض این کار، بروز تورم در محل کاشت ایمپلنت است که البته 2 تا 3 روز پس از عمل کم شده و تا 5 روز آینده بعد از عمل از بین میرود.

·         کبود شدن لب ها

·         بیحسی صورت و لب

·         خونریزی جزئی

میزان موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟

طبق گزارشات رسمی از منابع معتبر، میزان موفقیت کاشت دندان در افراد مختلف چیزی حدود 97 درصد است. در حدود 3 درصد باقی مانده، به جای اینکه ایمپلنت به بافت پیوند استخوانی بچسپد به لثه متصل می شود که باید از نو عمل کاشت را انجام داد.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

آیا لمینت دندان پوسیده امکانپذیر است ؟

یکی دیگر از راهکارها برای رفع مشکل پوسیدگی دندان، استفاده از روش درمانی لمینت دندان پوسیده است که از این روش برای از بین بردن فاصله بین دندان ها هم می توان استفاده کرد و شکل دندان ها را تغییر داد.

علائم پوسیدگی دندان

اکثر مردم بر این باورند دندانی که پوسیده می‌شود لزوما باعث ایجاد درد می شود، در صورتی که اینطور نیست. این در حالی است که پوسیدگی ‌دندان ممکن است هیچ دردی برای بیمار ایجاد نکند ولی با این حال وجود داشته باشد. اما علائم شایعی که می توان از آنها به عنوان علائم پوسیدگی دندان یاد کرد عبارتند از:

·         درد مداوم و گاه و بی گاه دندان ها

·         بوی بد دهان

·         طعم ناخوشایند در دهان

·         حساسیت بیش از حد دندان ها هنگام خوردن یا نوشیدن مواد غذایی گرم، سرد و یا شیرین که موجب درد میشود.

·         ایجاد لکه های خاکستری، قهوه‌ای یا سیاه روی دندان ها

آیا لمینت دندان پوسیده برای درمان دندان پوسیده مناسب است؟

دندان هایی که آسیب دیده اند، پوسیده شده اند و یا کرم خورده شده اند، می توانند با لمینت های سرامیکی و یا کامپوزیتی ترمیم شوند و به حالت قبلی خود بازگردند. اما این بستگی به شدت پوسیدگی دندان و شرایط فرد نیز دارد.

همچنین مواد پرکردنی کامپوزیت باندینگ هم برای این کار استفاده می‌شوند و همچنین می‌توانند فاصله بین دندان ها را پر کنند و شکل دندان ها را هم تغییر دهند.

لمینت های سرامیکی از شیشه و سرامیک های شیشه ای ساخته شده اند که یک انتخاب عالی برای یک روکش سرامیکی خوب هستند. علاوه بر لمینت سرامیکی، دندان های پوسیده می توانند با لمینت های کامپوزیتی هم درمان شوند که جدای از مشکل رفع پوسیدگی دندان می‌توان ترک های دندانی، شکاف های دندانی و فاصله ایجاد شده بین دندان ها را هم با این روش درمان کرد.

راهکارهای جلوگیری از پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان برای افراد یک مشکل شایع است اما اغلب موارد با پیشگیری از آن می‌توان دندان ها را سالم نگه داشت و مانع از  پوسیدگی دندان و لثه شد. راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان عبارتند از:

·         مراجعه مرتب به دندانپزشک و معاینه شرایط دهان و دندان و لثه توسط دندانپزشک

·         جلوگیری از خوردن غذا و نوشیدنی های بسیار شیرین و نشاسته ای

·         مراقبت از دندان و لثه ها با مسواک زدن صحیح

·         استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید

·         استفاده از نخ و مسواک بین دندانی حداقل یک بار در روز

·         اجتناب کردن از نوشیدن بیش از حد الکل و سیگار کشیدن

منبع: https://www.chalava.ir/

روش‌های اصلاح طرح لبخند

برای اینکه بتوانید یک طراحی لبخند موفق داشته باشید شرط اول داشتن دندان‌هایی سالم و شرط دوم معاینه دقیق دندان‌ها توسط دندانپزشک است. اصلاح طرح لبخند جنبه درمانی نداشته بلکه یک روش زیبایی است.

طرح لبخند چیست و اصلاح آن به چه معنی است؟

هنگام لبخند شما، لب ها، لپ ها، دندان ها، لثه و سایر بخش های صورت شما درگیر این لبخند است. اما چیزی که یک لبخند را نشان میدهد دهان و اجزای آن به خصوص دندان ها هستند. به مجموع عوامل دخیل در این لبخند، طرح لبخند گفته میشود. اصلاح طرح لبخند نیز به پیدا کردن نواقص مربوط به فاکتورهای ذکر شده (مخصوصا دندان ها) حین لبخند زدن، ترمیم و برطرف کردن آن عیوب اشاره دارد. در واقع ما در این پروسه، لبخندی زیبا که متناسب چهره شما باشد طراحی کرده و برای رسیدن به آن تغییراتی در دندان ها و لثه و … به وجود می آوریم.

خدمات دندانپزشکی جهت اصلاح طرح لبخند

·         بلیچینگ

·         کامپوزیت دندان

·         ونیر لمینت

·         بریج دندان

·         ایمپلنت

·         روکش دندان

·         اصلاح طرح لبخند به کمک لیفت لثه

·         ارتودنسی دندان

ما در این مقاله به اختصار به توضیح 2 مورد از این خدمات میپردازیم.

بریج دندان: یکی از راه‌های پر کردن جای خالی دندان از دست رفته، روش درمانی بریج دندان است. بریج ناحیه بی دندان را پر کرده و ظاهر دندان‌ها و لبخند را اصلاح می‌کند. این روش درمانی به این صورت است که با قرار گرفتن روی دندان‌های مجاور ناحیه بی‌دندانی، به شکل یک پل قسمت بی‌دندان را کامل می‌کند. با رعایت بهداشت دهان و دندان و پرهیز از جویدن غذاهای سفت می‌توان باعث افزایش طول عمر بریج دندان شد.

ارتودنسی دندان: دندان‌های برخی از افراد به طور طبیعی ظاهری نامرتب دارد. این افراد می‌توانند به کمک ارتودنسی یک اصلاح طرح لبخند ایده آل داشته باشند. ارتودنسی یکی از زیر شاخه‌های دندانپزشکی است که به معنای صاف کردن و درست کردن است. نامرتبی و صاف نبودن دندان‌ها می‌تواند مشکلات زیادی در بهداشت دهان و دندان، صحبت کردن و جویدن غذا به وجود بیاورند. از همه مهمتر باعث کاهش اعتماد به نفس فرد می‌شود.

برای نصب ارتودنسی، متخصص ارتودنسی از براکت‌هایی از جنس سرامیکی، پلاستیکی و یا فلزی استفاده می‌کند و آنها را روی دندان‌ها می‌چسباند. بعد از قرار دادن براکت‌ها سیم‌های ارتودنسی را از درون براکت‌ها عبور می‌دهد که باعث حرکت دندان‌ها می‌شود. ارتودنسی به صورت ثابت، متحرک، نامرئی و لینگوال صورت می‌گیرد که بسته به نیاز هر بیمار و تشخیص متخصص ارتودنسی استفاده می‌شود.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

اهمیت فلوراید در دندانپزشکی کودکان

فلوراید کودکان برای سلامت دندان ها و استخوان های کودک ضروری است و باعث جلوگیری از ایجاد حفره یا سوراخ دندان کمک می شود. استفاده به اندازه از فلوراید برای حفظ بهداشت دهان و دندان ضروری است و برعکس، استفاده بی رویه از آن میتواند باعث تحلیل مینای دندان و شیشه ای شدن دندان ها شود. استفاده از این ماده مخصوصا برای کودکان بسیار توصیه شده است.

فلوراید چیست؟

فلوراید یک عنصر اساسی برای محافظت از دندان در برابر پوسیدگی دندان است. این عنصر اساسی یک ماده معدنی طبیعی است که در آب، خاک و برخی غذاها یافت می شود. به عنوان یک معیار در بهداشت عمومی، بسیاری از جوامع نیز برای کمک به محافظت از دندان، فلوراید را به آب آشامیدنی اضافه می کنند. دندانپزشکان کودکان در کودکانی که مقادیر کافی از این ماده دریافت می کنند، کاهش قابل توجهی در حفره ها مشاهده کرده اند. به عبارتی استفاده از فلوراید در دندانپزشکی کودکان باعث کاهش پوسیدگی دندان و حفره های دندانی میشود.

مزایای فلوراید چیست؟

طبق اعلام انجمن دندانپزشکی آمریكا  (ADA)، اضافه كردن فلوراید به آب آشامیدنی، پوسیدگی دندان را تا 25 درصد کاهش می دهد و به عنوان یكی از 10 دستاورد بزرگ بهداشت عمومی قرن بیستم شناخته می شود. این ماده برای دندانهای سالم به دلیل نحوه تعامل با مینای دندان ضروری است.

فلوراید میتواند روند تخریب مینای دندان را معکوس کند (مهمترین فواید فلوراید)

فلوراید برای تقویت ساختار مینای دندان کمک می کند تا دندان ها را از آسیب اسید محافظت کند. همچنین به دندان کمک میکند تا پس از آسیب، بهتر بهبود پیدا کند و یا به دندانپزشکی کودکان این امکان را میدهد که بهتر با پوسیدگی دندان و مشکلات دهان و دندان کودکان برخورد کند. فلوراید می تواند به ترمیم مناطق آسیب دیده ناشی از اسید، کمک کند و می تواند علائم اولیه پوسیدگی دندان را از طریق فرآیندی به نام رمینرالیزاسیون Remineralization معکوس کند.

از کجا بفهم که کودک من به اندازه کافی فلوراید دریافت میکند؟

برای اینکه بدانید کودک شما به اندازه کافی فلوراید دریافت میکند یا نه، حتما حین مسواک زدن او را همراهی کنید و بر نحوه استفاده و میزان استفاده از فلوراید مصرفی او نظارت کنید و مانع از بلعیدن خمیردندان یا دهانشویه های حاوی این ماده توسط کودک شوید.

دریافت بیش از اندازه فلوراید ممنوع!

به خاطر داشته باشید که دریافت بیش از حد این ماده نیز ممکن است باعث تغییر رنگ دندان های کودک شود. به همین دلیل ارزیابی میزان دریافت این ماده برای کودک شما ضروری است.

منبع: https://www.chalava.ir/

صفحه قبل 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 صفحه بعد
<-blogads->