خرید و فروش طلای دست دوم در ایران قواعد خاص خود را دارد که در زیر توضیح داده‌ایم.

۱. فاکتور خرید طلا را همیشه نزد خود نگه دارید

اولین موضوعی که هنگام فروش طلای دست‌دوم باید مدنظر داشته باشید، «فاکتور خرید» است. اگر فاکتور خرید جنس طلا را گم کنید، ممکن است برایتان مشکل پیش بیاید. به این صورت که شما برای فروش طلای خود به طلا فروشی مراجعه می‌کنید اما چون امکان اثبات این‌ را ندارید که مالک جنس طلا هستید، طلا از شما خریداری نخواهد شد. البته اگر مشتری ثابت یک طلافروشی خاص باشید و طلافروش شما را بشناسد ممکن است این کار را برایتان انجام دهد. اما به صورت کلی و بر اساس قواعدی که در میان طلافروشان وجود دارد، اکثر آنها بدون فاکتور خرید حاضر به خرید جنس طلای شما نخواهند بود.

اگر فاکتور خرید خود را گم کرده‌اید، می‌توانید به همان فروشگاهی که طلا را از آن خریداری کرده‌اید مراجعه کنید و تاریخ دقیق خریداری خود را به آن واحد اطلاع دهید. در این صورت احتمال دارد که فروشنده بر اساس لیست فروش خود در تاریخ یاد شده، خرید شما را تایید و برایتان فاکتور المثنی صادر کند.

البته، این را در نظر داشته باشید که خیلی از طلافروشان لیست خرید خود را مدت زمانی طولانی نگهداری نمی‌کنند. بنابراین نمی‌توانند بر اساس لیست فروش خود، خرید شما را تایید کنند.

در عین حال، چون نمی‌توانند به افراد مختلف اعتماد کنند و مطمئن شوند جنس طلا متعلق به آنهاست از فروشنده فاکتور خرید طلب می‌کنند.


 

۲. اجرت پرداخت و سود طلافروش از جنس طلا کسر می‌شود

شما همچنین باید به این توجه داشته باشید که حتی اگر فقط یک روز از خرید طلای شما گذشته باشد و بخواهید آن را بفروشید، اجرت پرداخت و سودی که طلا فروش برده است از جنس طلا کسر می‌شود و طلا به قیمت طلای دست دوم از شما خریداری خواهد شد. این یک قانون است و در همه واحدهای طلافروشی اجرا می‌شود.

حتما برایتان سوال پیش آمده که چرا؟ به این دلیل که بر اساس قانون، طلا فروش حق ندارد طلای نویی را که به قیمت طلای کهنه خریداری کرده، دوباره به فرد دیگر بفروشد. این عمل خلاف قانون است و در صورت مشاهده این قضیه با واحدهای طلافروشی خاطی برخورد می‌شود.

البته باید بگوییم که هیچ ملاکی برای تشخیص طلای نو از طلایی که پس از چند روز به قیمت طلای دست دوم خریداری شده (اما هنوز نو است) وجود ندارد. این امر فقط به وجدان طلا فروش بستگی دارد که طلای نویی را که اجرت و سود آن را کم کرده و دوباره آن را خریده، به فرد دیگری به عنوان طلای نو بفروشد یا نفروشد.

منبع : https://www.kishtala.com/