مهم ترین مکمل های مورد نیاز در رژیم کتوژنیک
رژیم کتوژنیک که یک رژیم کم کربوهیدرات و پرچربی است، یکی از رژیم های لاغری محبوب در بین افرادی است که ققصد کاهش وزن دارند. در این رژیم به دلیل اینکه گروه های غذایی خاصی محدود و یا حذف می شوند، مصرف مکمل ها در رژیم کتو لازم و ضروری است.
انواع مکمل های مورد نیاز در رژیم کتوژنیک
متخصصان تغذیه در رژیم کتو معمولا مکمل های زیر را توصیه می کنند:
مکمل های الکترولیت
در طول دوره پیروی از رژیم کتوژنیک، ممکن است به دلیل کاهش مصرف مواد غذایی کربوهیدرات دار، تعادل الکترولیت های بدن بر هم بخورد. عدم تعادل در الکترولیت های بدن ممکن است بر روی برخی از اعمال حیاتی بدن تاثیر بگذارد. برای جلوگیری از این اتفاق باید از مکمل های تجویز شده توسط متخصص تغذیه استفاده کرد.
مصرف مکمل های حاوی الکترولیت هایی مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن، عملکرد بهتر اعصاب و انقباضات عضلانی کمک کند.
مصرف روغن MCT در رژیم کتوژنیک
مکمل روغن تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCT) نوعی چربی است که به راحتی به کتون تبدیل می شود و یکی از بهترین مکمل های مورد نیاز در رژیم کتو است. مصرف این مکمل برای کسانی که از رژیم کتوژنیک پیروی می کنند، بسیار مفید است. روغن MCT به افزایش سطح کتون، افزایش سطح انرژی و کاهش وزن کمک می کند.
مکمل ویتامین D در رژیم کتوژنیک
رژیم کتوژنیک، گروه های غذایی خاصی را محدود می کند و ممکن است دریافت ویتامین D نیز محدود شود. از آنجایی که دریافت کافی آن از منابع طبیعی مانند نور خورشید و غذاهای غنی شده چالش برانگیز است، مصرف مکمل های ویتامین D در رژیم کتو می تواند به حمایت از سلامت استخوان و عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.
اسیدهای چرب امگا ۳ از مکمل های مورد نیاز در رژیم کتو
رژیم کتوژنیک به طور طبیعی سرشار از چربی است، اما ممکن است فرد غذایی مصرف کند که فاقد اسیدهای چرب امگا ۳ باشد و به این موضوع توجه نکند. امگا ۳ برای عملکرد مغز، سلامت قلب و کاهش التهاب ضروری است و کمبود آن در بدن ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد.
روغن ماهی منبع مهم این چربی های مفید است. اما برخی افراد این غذا را کمتر در برنامه غذایی خود قرار می دهند، به همین دلیل مصرف مکمل امگا ۳ برای جبران آن ضروری است.
اهمیت مصرف مکمل در رژیم کتوژنیک
· جبران کمبود مواد مغذی در رژیم کتو
· رسیدن به تعادل الکترولیت در بدن
· افزایش تولید کتون
· سلامت روده و هضم بهتر غذا
· حفظ سلامت عمومی بدن
منبع: foodonly.ir