بیماری لثه چیست؟
رعایت بهداشت دهان و دندان فقط مخصوص به دندان ها نمیشود، بلکه برای داشتن لثه هایی سالم نیز باید سعی و تلاش خود را کرد. بخش انتهایی دندان توسط بافتهای نرم لثه احاطه شده بنابراین مراقبت از لثه و جلوگیری از بیماری لثه به اندازه مراقبت از دندانها حائز اهمیت است.
بیماری لثه نوعی عفونت و التهاب در بافت های اطراف دندان بوده که در اثر عدم رعایت بهداشت و تجمع پلاک های میکروبی به روی دندان ها و لثه ها ایجاد می شود. ابتلا به بیماری لثه در هر سنی و بیشتر در افراد بزرگسال اتفاق می افتد. بیماری های زیادی وجود دارد که مربوط به لثه است و اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می توان با مراجعه به دندان پزشک درمان شود.
انواع بیماری لثه
پریودنتال
به دلیل عفونت لثه و استخوان های اطراف دندان، التهاباتی به وجود می آید که به این دسته از بیماری های لثه، پریودنتال گفته میشود. با خونریزی و متورم شدن لثه که از علائم اولیه این بیماری هستند، با مراجعه به موقع به دندانپزشکی میتوان از گسترش بیماری و از بین رفتن دندان و لثه خود جلوگیری کنید. بیماری های پریودنتال توسط باکتری هایی که در جرم و پلاک های دندان هستند به وجود میآیند.
آبسه دندان
آلودگیهای ایجاد شده در دندان میتوان ناشی از پوسیدگی، بیماریهای لثه و دندانهای ترک خورده باشند که منجر به ایجاد آبسه دندان میشوند. آبسه غدهای عفونی و چرکی است که در اطراف ریشه دندان ظاهر شده و معمولا بعد از پوسیدگی دندان ایجاد میشود. این بیماری به تدریج میتواند به مینا و عاج دندان آسیب برساند و بیماریهای لثه را منجر شود.
درمان آبسه دندان
· استفاده از آنتی بیوتیکها
· کشیدن دندان
سفید شدن لثه
رنگ طبیعی لثه در صورتی که از سلامت کامل برخوردار باشید به رنگ صورتی و کاملا پایدار است. اما گاهی در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، این رنگ صورتی تغییر میکند و به رنگ سفید و یا متورم دیده می شود. بنابراین با مشاهده هر گونه تغییر رنگ و یا التهاب و زخم در لثه خود سریعا به دندانپزشک مراجعه کرده و روند درمان را آغاز کنید. در صورت نادیده گرفتن این مشکلات، ممکن است شرایط جدی تر شده و نهایتا به سرطان دهان منجر شود.
یکی از دلایل سفید شدن لثه
لکوپلاکی لثه: این بیماری باعث ایجاد قسمت های سفید رنگ و ضخیمی در دهان می شود که عامل اصلی و عمده بروز این مشکل مصرف دخانیات است.
منبع: https://www.chalava.ir/